0
Caesar på romaine og gule courgetter & sprødstegt torsk

Caesar på romaine og gule courgetter & sprødstegt torsk

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ansjoserparmigiano reggiano (Parmesan)hvidløgæg
1 min.
Caesar dressing

Rør en dressing med finthakkede ansjoser, olien fra ansjoserne, en smule sennep hvis du har (jeg bruger 1 tsk pr person), finthakket hvidløg (brug det halve her) og revet parmesan (brug 2/3 her). Justér syren med lidt hvidvinseddike eller citronsaft.

gul courgettehjertesalat
5 min.
Salat og courgetter

Kom salaten i iskoldt vand i mindst 5 min. Dræn vandet fra, og slyng salaten HELT tør i en salatslynge.

Skær courgetter i 2 mm tykke lange bånd på et mandolinjern. Kom båndene i en skål og krydr med fint salt og vend rundt. Lad dem salte i 5 minutter. Hæld evt væde fra. 

torskefilet uden skind
10 min.
Fisk

Rør en tyk dej af 1 dl. hvedemel, 1 tsk. bagepulver (kan udelades), ½ tsk. salt samt 1,5 dl vand. Skær fisken i ca. 2 cm brede strimler, og krydr dem med salt og peber. Vend fiskestrimlerne i lidt hvedemel og derefter i den tykke dej. Friter dem, til de er gyldne og sprøde, eller steg dem på en stor dyb pande/gryde i masser af neutral olie (mindst 1 cm - men gerne 2-3 cm. olie). Fisken steges primært på den ene side i ca. 3-4 min., til den er pænt gylden, hvorefter den vendes og steges, til den er sprød og gylden på den anden side også. De friterede fisk afdryppes på fedtsugende papir, og drysses med lidt fint salt.

Fif: for en mindre kompliceret og sundere version kan man i stedet ovnbage den krydrede fisk i en 200 grader forvarmet ovn i 8-10 minutter, til den nemt deler sig i flager. Her skal fisken altså ikke vendes i mel og dej.

æg
20 min.
Smilende æg

Kog æg i 6 minutter - køl let af og pil og halvér - drys med lidt salt og peber på skærefladen.

Primitivo surdejs bolle med fuldkornhvidløg
25 min.
Croutons

Skær bollerne i tern af ca. 1 x 1 cm (eller riv dem i rustikke stykker) og steg dem på en pande i rigeligt god olivenolie. Kom det sidste hvidløg på (presset) og steg til croutoner og hvidløg er gyldent. Drys med fint salt og lad dem dryppe af på køkkenrulle. 

parmigiano reggiano (Parmesan)
40 min.
Anretning

Som vist på billedet. Vend salat og courgetter sammen med dressingen. Fordel salat og dressing i midten af en tallerken, kom stegt fisk over, riv det sidste parmesan over, og top med 2 halve smilende æg.

Bonusinfo

ANSJOSER ALLE KAN LIDE

Delikate ansjoser fra Pujado Solano og Grøndals. Bæredygtige ansjoser fra Spanien er ren umami og sunde fedtsyrer. Traditionelt fisket med netfangst i Biscayen og pakket i BPA-fri dåser.

UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER

Ansjoserne fra Pujado Solano er en bæredygtig umamibombe. De fede, smagfulde fisk bliver renset, saltet og marineret efter en hemmelig opskrift fra Milagros Solano, en af grundlæggerne af virksomheden. De er mindre salte og mere fyldige end de ansjoser man normalt får, hvilket er en tradition i området, hvor de er fisket og fremstillet. Fiskene er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves før, man tror på den. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?