Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Rør en mayonnaise med ansjospasta, samt en smule sennep hvis du har (jeg bruger 1 tsk pr. pers.), finthakket hvidløg (brug det halve her) og revet parmesan (brug 2/3 her). Justér evt. syren med lidt hvidvinseddike eller citronsaft.
Del romaine i mundrette stykker, og kom salaten i iskoldt vand i mindst 5 min. Dræn vandet fra, og slyng salaten HELT tør i en salatslynge.
Del fisken i mindre stykker 3-4 pr person, og krydr dem med salt og peber.
Vend stykkerne først i mel, så i sammenpisket æg og til sidst i mel igen.
Steg på en pande i neutral olie og smør til de er gyldne og sprøde på begge sider.
Skær baguette i tern på ca. 1 x 1 cm (eller riv dem i små mundrette og rustikke stykker) og vend dem i en skål med olivenolie. Kom det sidste hvidløg på (presset), og steg i på en pande til croutoner og hvidløg er gyldent - ryst mange gange undervejs. Drys med fint salt, og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
Som vist på billedet. Vend salaten sammen med dressingen. Fordel salat og dressing i midten af en tallerken, kom stegt fisk over, riv det sidste parmesan over, og top med 2 halve smilende æg pr. pers.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Gran Pasta di Acciughe fra Rizzoli er ansjospasta, som har en dejlig smag. Den er lavet ved at blande ansjoser med olie, salt og naturlige smagsstoffer, hvilket giver et lækkert, smørbart produkt. Nyd for eksempel Gran Pasta di Acciughe på sprøde croutoner, pizza, i salater eller delikate pastaretter for at give et skønt pift.
Rizzoli er en italiensk fiskeproducent, der blev grundlagt i 1871 i Piedmont. I deres sortiment finder man blandt andet friske ansjoser, tun, makrel og sardiner.
ANSJOSER, salt, olivenolie (13,5%), naturlige smagsstoffer (kryddernelikke)
Kommentarer og forslag til opskriften