Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Rør en mayonnaise med finthakkede ansjoser, samt olien fra ansjoserne, en smule sennep hvis du har (jeg bruger 1 tsk pr. pers.), finthakket hvidløg (brug det halve her) og revet parmesan (brug 2/3 her). Justér evt. syren med lidt hvidvinseddike eller citronsaft.
Del romaine i mundrette stykker, og kom salaten i iskoldt vand i mindst 5 min. Dræn vandet fra, og slyng salaten HELT tør i en salatslynge.
Start med at forvarme din airfryer til 150°. Det er vigtigt at forvarme, så æggene får en jævn varme fra starten. Tag æggene direkte fra køleskabet, da de skal være kolde inden tilberedning.
Placer æggene i airfryerens kurv i et enkelt lag. Indstil airfryeren til 150°C og "kog" æggene i 10-12 minutter. Tiden kan variere lidt afhængigt af din airfryers model og præference for smilende æg, som har en blød blomme men fast hvide.
Mens æggene koger, gør en skål med koldt vand og isterninger klar. Når æggene er færdige, tag dem forsigtigt ud af airfryeren og læg dem straks i isbadet i 5-10 minutter. Dette stopper kogningen og gør det nemmere at pille æggene.
Efter æggene er afkølet, kan du pille dem.
Fif: Hvis du foretrækker hårdkogte æg, kan du øge "kogetiden" til 15-17 minutter. For blødkogte æg kan du reducere kogetiden til 8-9 minutter.
Del fisken i mindre stykker 3-4 pr person, og krydr dem med salt og peber.
Vend stykkerne først i mel, så i sammenpisket æg og til sidst i rasp. Sørg for at trykke raspen godt fast, og pensl eller spray med lidt olie.
Bag fisken direkte i airfryeren ved 200 grader i 10-12 min., til de er gyldne og sprøde. Drys med lidt salt.
Skær baguette i tern på ca. 1 x 1 cm (eller riv dem i små mundrette og rustikke stykker) og vend dem i en skål med olivenolie. Kom det sidste hvidløg på (presset), og steg i airfryeren ved 160 grader til croutoner og hvidløg er gyldent - ryst gerne et par gange undervejs. Drys med fint salt, og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
Som vist på billedet. Vend salaten sammen med dressingen. Fordel salat og dressing i midten af en tallerken, kom stegt fisk over, riv det sidste parmesan over, og top med 2 halve smilende æg pr. pers.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper. Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.
Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.
Kundekommentarer ()