Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 175 grader, varmluft.
Riv skallen af citronen på den fine side af et rivejern.
Skær kyllingebryst i skiver, og hak ca. 1/4 håndfuld estragon pr. person. Vend begge dele sammen i en skål med skal af 1/4 citron pr. person, og salt og peber efter smag.
Kom kyllingestykkerne på en varm pande med 1/4 spsk. olie pr. person, og steg dem i 4-6 min., alt efter hvor store stykkerne er.
Riv parmesanosten. Rør chiafrø og 1/2 spsk. revet parmesanost pr. person sammen i en skål, og fordel massen ud over en bageplade med bagepapir.
Bag massen i ovnen i ca. 15 min., til den er gylden.
Skær cherrytomater, broccoli, peberfrugt og hjertesalat ud i ønskede størrelser. Damp evt. broccolibuketterne.
Riv hvidløg fint. Bland hvidløg, creme fraiche og følgende pr. person sammen til en dressing: Godt 1/2 spsk. revet parmesan, 1/2 tsk. dijonsennep, 1/4 spsk. lys balsamico og evt. lidt mælk. Smag til med salt og peber.
Når parmesan/chia-blandingen er kølet lidt af, brækkes den i mundrette stykker.
Vend grøntsagerne sammen med dressing og kyllingestykker, og drys med parmesanchips.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()