0
Cæsarsalat på spidskål med Hopballe kyllingebryst og æg

Cæsarsalat på spidskål med Hopballe kyllingebryst og æg

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Hopballe Mølle kylling, bryst med skind
1 min.
Kylling:

Kylling: Brun kyllingen med skindsiden nedad på en varm pande i lidt neutral olie. Når skindet er sprødt og gyldent, vendes kødet, og brunes kort tid på den anden side. Læg kødet i et ovnfast fad, og steg det færdigt i en 200 grader forvarmet ovn i 6-8 min. Lad det trække lunt i 2-3 min., før det serveres.

ansjoserhvidløgæg2dijonsennep
5 min.
Ceasardressing:

Brug 2/3 af hvidløget, og blend det sammen med halvdelen af ansjoserne, 1 æggeblomme, dijon samt halvdelen af parmesanen. Blend til en homogen masse, og tilfør neutral olie (ca. dobbelt så meget olie, som der er masse), til du har en tyk mayonnaise.

NB. du kan evt udskifte halvdelen af den neutrale olie med god olivenolie for en mere markant smag.

æg2
15 min.
Æg:

Kog æg i 6-7 min., og afkøl dem straks. Pil og halvér æggene, og drys med lidt salt og peber.

Primitivo surdejs bolle med fuldkornhvidløg
16 min.
Croutons:

Skær brødet i tern på 1/2x1/2 cm. Rist på en pande i halvt olivenolie og halvt smør. Når de er gyldne, tilsættes finthakket/presset hvidløg og fint salt. Rist i yderligere et par minutter. Dryp af på køkkenrulle.

spidskål
20 min.
Kål:

Skær kålen ud i rustikke stykker, skyl dem i koldt vand, og dræn dem i en salatslynge. Knug med lidt fint salt, og lad kålen hvile i 5 min.  

spidskålansjoserparmigiano reggiano (Parmesan)
25 min.
Sådan samler du cæsarsalaten:

Kom den letsaltede kål, dressing og croutons i en skål, og vend det hele godt sammen med hænderne. Skær kyllingen ud i skiver, og drys dem over sammen med de sidste ansjosfileter (efter smag!), halve æg og det sidste parmesan revet henover. 

karse
30 min.
Anretning:

Som vist på billedet drysset med karse.

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

ANSJOSER ALLE KAN LIDE

Delikate ansjoser fra Pujado Solano og Grøndals. Bæredygtige ansjoser fra Spanien er ren umami og sunde fedtsyrer. Traditionelt fisket med netfangst i Biscayen og pakket i BPA-fri dåser.

UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER

Ansjoserne fra Pujado Solano er en bæredygtig umamibombe. De fede, smagfulde fisk bliver renset, saltet og marineret efter en hemmelig opskrift fra Milagros Solano, en af grundlæggerne af virksomheden. De er mindre salte og mere fyldige end de ansjoser man normalt får, hvilket er en tradition i området, hvor de er fisket og fremstillet. Fiskene er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves før, man tror på den. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?