0
Cajun blackened fish af kuller med avokado, tomat, fetaost, chili og limesaft

Cajun blackened fish af kuller med avokado, tomat, fetaost, chili og limesaft

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Kuller, Selleri, Mælk

Fremgangsmåde

Rub: Knus timianblade fra 5-7 kviste sammen med hvidløgene og lidt groft salt i en morter til du har en grov pasta. Bland den sammen med Cajun-krydderierne samt lidt olivenolie og saften fra 1 limefrugt.

Blackened fish: Rids skindet med en skarp kniv og vend fileterne rundt sammen med Cajun krydderierne. Steg dem på en slip-let-pande i lidt neutral olie over høj varme med skindsiden nedad i 3 til 4 min. til skindet er mørkebrunt - tæt på det sorte! Det vil ryge lidt - så med mindre din emhætte er effektiv kan det være en god ide at åbne vinduerne. Når fisken er mælkehvid på den anden side er den færdig. Vend den, lad den "kysse" panden - og server straks.

Salat: Skær avokado, fetaost, rødløg og, tomater i tern på 4 mm og vend det hele sammen med finthakket rød chilipeber, hakket persille og saften fra 1 limefrugt. Smag til med salt, peber og lidt sukker og vend det hele rundt sammen med masser af din yndlingsolivenolie (den må godt være god). Pynt evt. med lidt ekstra timian og persille hvis du har lidt tilbage.

Om Cajun: Cajun har sit navn fra Cajun-folket i Lousiana, der er efterkommere af franske kolonister, der blev fordrevet fra Acadienne i Canada af englænderne i 1775.

*Cajun krydderi indeholder: 2 dele spidskommen, 1 del sød paprika, 1/3 cayenne, 1/3 sort peber, 1/3 sennepskorn og lidt havsalt.

Bonusinfo

Cajun krydderiet indeholder:

Spidskommen, sød paprika, hvidløg, cayenne, sort peber, timian, sennepskorn, oregano og havsalt

Cajun har sit navn fra Cajun-folket i Lousiana, der er efterkommere af franske kolonister, der blev fordrevet fra Acadienne i Canada af englænderne i 1775.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?