0
Cajun blackened fish af kuller med avokado, tomat, fetaost, chili og limesaft

Cajun blackened fish af kuller med avokado, tomat, fetaost, chili og limesaft

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Rub: Knus timianblade fra 5-7 kviste sammen med hvidløgene og lidt groft salt i en morter til du har en grov pasta. Bland den sammen med Cajun-krydderierne samt lidt olivenolie og saften fra 1 limefrugt.

Blackened fish: Rids skindet med en skarp kniv og vend fileterne rundt sammen med Cajun krydderierne. Steg dem på en slip-let-pande i lidt neutral olie over høj varme med skindsiden nedad i 3 til 4 min. til skindet er mørkebrunt - tæt på det sorte! Det vil ryge lidt - så med mindre din emhætte er effektiv kan det være en god ide at åbne vinduerne. Når fisken er mælkehvid på den anden side er den færdig. Vend den, lad den "kysse" panden - og server straks.

Salat: Skær avokado, fetaost, rødløg og, tomater i tern på 4 mm og vend det hele sammen med finthakket rød chilipeber, hakket persille og saften fra 1 limefrugt. Smag til med salt, peber og lidt sukker og vend det hele rundt sammen med masser af din yndlingsolivenolie (den må godt være god). Pynt evt. med lidt ekstra timian og persille hvis du har lidt tilbage.

Om Cajun: Cajun har sit navn fra Cajun-folket i Lousiana, der er efterkommere af franske kolonister, der blev fordrevet fra Acadienne i Canada af englænderne i 1775.

*Cajun krydderi indeholder: 2 dele spidskommen, 1 del sød paprika, 1/3 cayenne, 1/3 sort peber, 1/3 sennepskorn og lidt havsalt.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Cajun krydderiet indeholder:

20% Spidskommen, 20% sød paprika, 10% hvidløgspulver, 10% cayenne, 10% sort peber, 10% timian, 10% sennepskorn, 5% oregano og 5% havsalt

Cajun har sit navn fra Cajun-folket i Lousiana, der er efterkommere af franske kolonister, der blev fordrevet fra Acadienne i Canada af englænderne i 1775.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?