Rub: Knus timianblade fra 5-7 kviste og hvidløgene i en morter sammen med lidt groft salt til du har en grov pasta. Bland den sammen med Cajun-krydderierne samt lidt olivenolie og lidt limesaft.
Blackened fish: Rids skindet med en skarp kniv og vend fileterne rundt sammen med rubben (gem 1/3 til salaten). Steg dem på en slip-let-pande i lidt neutral olie over høj varme med skindsiden nedad i 2-3 min. til skindet er mørkebrunt - tæt på det sorte! Det vil ryge lidt - så med mindre din emhætte er super, kan det være en god ide at åbne vinduerne. Når fisken er mælkehvid på den anden side er den færdig. Vend den, lad den ”kysse” panden – og server straks!
Salat: Overhæld bulgur med ca. dobbelt volumen kogende vand med lidt salt, og lad dem trække i ca. 10 minutter. Kom dem i en sigte og lad dem dryppe af. Skær avokado, fetaost, rødløg og, tomater ud i tern på 4 mm og vend det hele sammen med lidt finthakket chilipeber (afhængig af din smag!) og resten af limesaften samt det resterende rub – vend med den let afkølede bulgur. Smag til med salt og peber samt lidt sukker og vend det hele rundt sammen med masser af din yndlingsolivenolie (den må godt være god ).
Anretning: Som vist - evt. med lidt ekstra timian - hvis du har lidt tilbage!
Om Cajun: Cajun har sit navn fra Cajun-folket i Louisiana, der er efterkommere af franske kolonister, der blev fordrevet fra Acadienne i Canada af englænderne i 1775.
ASAs Cajun indeholder: Spidskommen, sød paprika, hvidløg, cayenne, sort peber, timian, sennepskorn, oregano og havsalt.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Cajun krydderiet indeholder:
20% Spidskommen, 20% sød paprika, 10% hvidløgspulver, 10% cayenne, 10% sort peber, 10% timian, 10% sennepskorn, 5% oregano og 5% havsalt
Cajun har sit navn fra Cajun-folket i Lousiana, der er efterkommere af franske kolonister, der blev fordrevet fra Acadienne i Canada af englænderne i 1775.
Kommentarer og forslag til opskriften