Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Læs hele opskriften grundigt igennem, inden du går i gang med at lave maden.
Peberfrugterne skæres i tern på omkring 2x2 cm.
Løget og hvidløget hakkes mellemfint.
Tomaterne skæres i rustikke, store tern.
Pølserne skæres i rustikke, lidt store, mundrette stykker.
Alle grøntsagerne og pølserne steges i 50/50 olivenolie og smør til løgene begynder at blive gennemsigtige. Dette tager ca. et par minutter.
Risen og 2/3 af cajun krydderiet tilsættes og steger med under omrøring et minuts tid.
Tilsæt vand efter anvisningen på posen, og lad simre under låg, til risen er færdig.
Fisken duppes tør og deles i portionsstykker.
Fisken krydres på kødsiden med en smule salt og peber, evt. et lille drys sukker, samt resten af cajun-krydderiet.
Steg fisken et par minutter i 50/50 olie og smør, til skindet er gyldent og sprødt. Så vendes fisken og "kysser" panden et minuts tid - så er den færdig.
Risen smages til med salt og peber og anrettes på et fad.
Fisken anrettes ovenpå, og der dryppes evt. med god chillisauce.
~Velbekomme ~
Cajun krydderiet indeholder:
20% Spidskommen, 20% sød paprika, 10% hvidløgspulver, 10% cayenne, 10% sort peber, 10% timian, 10% sennepskorn, 5% oregano og 5% havsalt
Cajun har sit navn fra Cajun-folket i Lousiana, der er efterkommere af franske kolonister, der blev fordrevet fra Acadienne i Canada af englænderne i 1775.
Kundekommentarer ()