0
Cajun style blackened fish af kulmule med avokado, fermenteret hvidløg, tomat & chili

Cajun style blackened fish af kulmule med avokado, fermenteret hvidløg, tomat & chili

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Amerikansk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
cajun krydderihvidløglime
1 min.
Blackened fish rub:

Knus hvidløg (kun de friske - gem de sorte) i en morter sammen med lidt groft salt, til du har en grov pasta. Bland den sammen med Cajun-krydderierne, lidt olivenolie og lidt limesaft.

kulmulefilet med skind
5 min.
Blackened fish rubbing:

Del fisken i portionsstykker. Rids skindet med en skarp kniv, og vend fileterne rundt sammen med ca 2/3 af rubben (gem 1/3 til salaten).

bulgurrød chiliavokadorødløgtomaterlimesorte fermenterede hvidløg - black garlic
10 min.
Bulgursalat:

Skyl bulgur i en sigte, og kom dem i en gryde med ca. dobbelt volumen vand med lidt salt. Kog i 3-4 minutter, og lad dem trække i ca. 10 minutter. Kom bulgur i en sigte, og lad dem dryppe af. Finthak de sorte hvidløg. Skær avokado og tomater ud i små tern på ca. 5x5 mm, og pil og snit rødløg ultrafint. Vend det hele sammen med lidt finthakket chili (brug mere eller mindre afhængig af ønsket smag), resten af lime saften samt den sidste 1/3 af rubben. Vend blandingen med den let afkølede bulgur. Smag til med salt og peber, og vend det hele rundt sammen med masser af din yndlings-olivenolie.

kulmulefilet med skind
25 min.
Blackened fish stegning:

Steg fisken på en slip-let-pande i lidt neutral olie over høj varme med skindsiden nedad i 2-3 minutter. Steg, til skindet er mørkebrunt, næsten sort. Det vil ryge lidt - så med mindre din emhætte er super god, kan det være en god ide at åbne vinduerne. Når fisken er mælkehvid på den anden side er den færdig. Vend den, lad den ”kysse” panden, og server straks.

30 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Cajun krydderiet indeholder:

20% Spidskommen, 20% sød paprika, 10% hvidløgspulver, 10% cayenne, 10% sort peber, 10% timian, 10% sennepskorn, 5% oregano og 5% havsalt

Cajun har sit navn fra Cajun-folket i Lousiana, der er efterkommere af franske kolonister, der blev fordrevet fra Acadienne i Canada af englænderne i 1775.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?