Knus hvidløg (kun de friske - gem de sorte) i en morter sammen med lidt groft salt, til du har en grov pasta. Bland den sammen med Cajun-krydderierne, lidt olivenolie og lidt limesaft.
Del fisken i portionsstykker. Rids skindet med en skarp kniv, og vend fileterne rundt sammen med ca 2/3 af rubben (gem 1/3 til salaten).
Skyl bulgur i en sigte, og kom dem i en gryde med ca. dobbelt volumen vand med lidt salt. Kog i 3-4 minutter, og lad dem trække i ca. 10 minutter. Kom bulgur i en sigte, og lad dem dryppe af. Finthak de sorte hvidløg. Skær avokado og tomater ud i små tern på ca. 5x5 mm, og pil og snit rødløg ultrafint. Vend det hele sammen med lidt finthakket chili (brug mere eller mindre afhængig af ønsket smag), resten af lime saften samt den sidste 1/3 af rubben. Vend blandingen med den let afkølede bulgur. Smag til med salt og peber, og vend det hele rundt sammen med masser af din yndlings-olivenolie.
Steg fisken på en slip-let-pande i lidt neutral olie over høj varme med skindsiden nedad i 2-3 minutter. Steg, til skindet er mørkebrunt, næsten sort. Det vil ryge lidt - så med mindre din emhætte er super god, kan det være en god ide at åbne vinduerne. Når fisken er mælkehvid på den anden side er den færdig. Vend den, lad den ”kysse” panden, og server straks.
Som vist på billedet.
Cajun krydderiet indeholder:
Spidskommen, sød paprika, hvidløg, cayenne, sort peber, timian, sennepskorn, oregano og havsalt
Cajun har sit navn fra Cajun-folket i Lousiana, der er efterkommere af franske kolonister, der blev fordrevet fra Acadienne i Canada af englænderne i 1775.
Black garlic, eller sorte hvidløg er fermenteret hvidløg som dermed forandres både i smag og udseende. Det har en fyldig og sød smag. Black Garlic har undertoner af hvidløg, balsamico & lakrids, som tilsammen skaber masser af Umami. Sorte hvidløg fremstilles ved at hvidløgsranker fermenteres under kontrollerede varme- og luftfugtigheds forhold i ca. 30 dage. Teknikken er oprindeligt udviklet i Korea, og foregår ved cirka 60-70 graders varme i 30 dage og deraf følgende tørring i omtrent 45 dage. Der anvendes ingen tilsatte kemiske stoffer eller konserveringsmidler i fremstillingen af sorte hvidløg, kun varme, fugtighed og tid. Det er under tørringen, at hvidløgene skifter farve, konsistens og smag.
Kundekommentarer ()