Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Hak mandlerne, og rist dem i lidt olie på en pande. Når de er gyldne, drysses de med lidt fint salt.
Skyl kartoflerne, skær dem ud i både, og steg dem møre og gyldne i lidt smør og olie på panden, hvor du stegte mandlerne.
Når kartoflerne er næsten møre, ristes de med halvdelen af cajunkrydderiet de sidste 2-3 min.
Skyl æbler og gulerødder.
Skræl og riv gulerødderne på et rivejern.
Skær æblerne i tern, og vend dem med halvdelen af de revne gulerødder, de hakkede ristede mandler, lidt god olivenolie og klippet karse (gem lidt til pynt).
Smag til med salt, sukker og sort peber.
Rør en dressing af sennep (den er stærk, så start med det halve og spæd til efter smag), creme fraiche og den anden halvdel af de revne gulerødder. Smag til med salt og lidt sukker. Lad dressingen trække ved stuetemperatur, til den skal spises.
Form hakkebøffer, og krydr med salt samt resten af cajunkrydderiet.
Tag kartoflerne af panden, og kom dem i en skål.
Steg bøfferne 2-3 min. på hver side på panden, hvor du stegte kartoflerne. Brug evt. lidt mere olie. Krydr med lidt salt igen.
Kom kartoflerne tilbage på panden, og varm dem igennem et par min.
Som vist på billedet. Drys med resten af det klippede karse.
Cajun krydderiet indeholder:
20% Spidskommen, 20% sød paprika, 10% hvidløgspulver, 10% cayenne, 10% sort peber, 10% timian, 10% sennepskorn, 5% oregano og 5% havsalt
Cajun har sit navn fra Cajun-folket i Lousiana, der er efterkommere af franske kolonister, der blev fordrevet fra Acadienne i Canada af englænderne i 1775.
Kundekommentarer ()