0
Cajun style hakkebøf med stegte kartofler, gulerodssalat med æbler & karse

Cajun style hakkebøf med stegte kartofler, gulerodssalat med æbler & karse

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

mandlercajun krydderismå kartofler
1 min.
Mandler & kartofler:

Hak mandlerne, og rist dem i lidt olie på en pande. Når de er gyldne, drysses de med lidt fint salt.

Skyl kartoflerne, skær dem ud i både, og steg dem møre og gyldne i lidt smør og olie på panden, hvor du stegte mandlerne.

Når kartoflerne er næsten møre, ristes de med halvdelen af cajunkrydderiet de sidste 2-3 min.

dijonsennepgulerødderæblerkarsecreme fraiche 18%
10 min.
Gulerodssalat med æbler & karse

Skyl æbler og gulerødder.

Skræl og riv gulerødderne på et rivejern.

Skær æblerne i tern, og vend dem med halvdelen af de revne gulerødder, de hakkede ristede mandler, lidt god olivenolie og klippet karse (gem lidt til pynt).

Smag til med salt, sukker og sort peber.

Rør en dressing af sennep (den er stærk, så start med det halve og spæd til efter smag), creme fraiche og den anden halvdel af de revne gulerødder. Smag til med salt og lidt sukker. Lad dressingen trække ved stuetemperatur, til den skal spises.

 

hakket oksekødcajun krydderi
25 min.
Hakkebøffer og afslutning af kartofler:

Form hakkebøffer, og krydr med salt samt resten af cajunkrydderiet.

Tag kartoflerne af panden, og kom dem i en skål.

Steg bøfferne 2-3 min. på hver side på panden, hvor du stegte kartoflerne. Brug evt. lidt mere olie. Krydr med lidt salt igen.

Kom kartoflerne tilbage på panden, og varm dem igennem et par min.

35 min.
Anretning

Som vist på billedet. Drys med resten af det klippede karse.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Cajun krydderiet indeholder:

20% Spidskommen, 20% sød paprika, 10% hvidløgspulver, 10% cayenne, 10% sort peber, 10% timian, 10% sennepskorn, 5% oregano og 5% havsalt

Cajun har sit navn fra Cajun-folket i Lousiana, der er efterkommere af franske kolonister, der blev fordrevet fra Acadienne i Canada af englænderne i 1775.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.