0
Cajunstyle hakkebøffer med rodfrugtsalat med rucola og sprøde kartofler

Cajunstyle hakkebøffer med rodfrugtsalat med rucola og sprøde kartofler

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
cajun krydderikartofler
1 min.
Kartofler:

Tænd ovnen på 225 grader

Skyl kartoflerne og skræl eventuelt. Del dem i mindre stykker, og kog dem i godt saltet vand i 6-7 minutter - dræn vandet fra og vend med olivenolie, salt og halvdelen af cajun krydderierne. Kom kartoflerne på en bageplade med bagepapir og steg dem sprøde i ovnen - det tager ca. 20 minutter.

knoldselleri testrucolarødbedergulerødderyoghurt 3,5 %citron
10 min.
Rodfrugtsalat med rucola:

Skræl gulerødder, rødbeder og selleri - skær dem i fine strimler (julienne) på et mandolinjern. Kom de skårne grøntsager i en skål sammen med rucolaen  og lad dem stå i iskoldt vand i 5 minutter. Rør imens en dressing af yoghurt, som du smager til med salt, lidt sukker samt citronskal og saft. Kom de skårne grøntsager i en salatslynge og slyng dem helt tørre - vend sammen med dressingen.

hakket oksekødcajun krydderi
25 min.
Cajunstyle hakkebøffer

Form 2 små hakkebøffer pr. person og krydr dem med resten af cajunkrydderiet og salt. Steg bøfferne 2-3 minutter på hver side på en pande. Krydr med lidt salt igen.

35 min.
Anretning:

Som vist!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Cajun krydderiet indeholder:

20% Spidskommen, 20% sød paprika, 10% hvidløgspulver, 10% cayenne, 10% sort peber, 10% timian, 10% sennepskorn, 5% oregano og 5% havsalt

Cajun har sit navn fra Cajun-folket i Lousiana, der er efterkommere af franske kolonister, der blev fordrevet fra Acadienne i Canada af englænderne i 1775.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.