0
Italienske burgere med Hopballe-kylling og mozzarella

Italienske burgere med Hopballe-kylling og mozzarella

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
hjertesalatrødløgfrisk mozzarella
1 min.
klargøring

Salaten skylles, og slynges tør.

Løget skæres i ultra-tynde skiver.

Mozzarellaen drænes, og skæres i tynde skiver (der skal være min. 2 skiver pr. person).

Kyllingestrimler fra HopballePorchetta krydderi fra ASA*brioche burgerboller
10 min.
Kylling

Kyllingestrimlerne steges meget hurtigt i lidt olie på en stor pande. Smag strimlerne til med salt, peber og porchetta-krydderi. Det er ikke sikkert, at du skal bruge al krydderiet.
De stegte strimler hældes over i en skål, tildækkes, og holdes lune. 

Bollerne ristes på skærefladerne.

30 min.
Samling af burgerne

Bollerne smøres med ketchup, og burgerne samles.
Tip: hvis man starter med det varme kød i bunden af burgeren, efterfulgt af mozzarellaen, løg og til sidst salatblade, vil osten smelte en smule og gøre burgeren ekstra lækker.

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Porchetta krydderi indeholder: 

Timian, fennikelfrø, rosmarin, hvidløg, salvie, sort peber, havsalt - lige dele af hver

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?