Start med at tænde ovnen på 230-250 grader varmluft. Sæt gerne en pizzasten/stål ind i ovnen, hvis du har.
Pil hvidløgene, og snit dem fint. Kom en generøs mængde olivenolie i en pande ved mellem varme, og sauter hvidløgene, til de dufter og lige nøjagtigt bliver svagt brune i kanterne. Kom så de hakkede tomater op i, og krydr med salt og friskkværnet sort peber. Lad saucen simre godt i 5-7 min, så den bliver tyk, og det meste vand fordamper.
Skyl squash, og pluk svampene ud i lameller.
Skær squashen i store tern.
Steg først svampene i en smule olie i 2-3 min. og derefter squashternene i 2-3 min., til de tager lidt farve, men stadig har bid. Krydr begge dele med lidt salt.
Rul dejen tyndt ud på et let melet bord.
Fordel svampe og squash derpå, dernæst drænet, plukket mozzarella og til sidst sauce. Luk dejen sammen, så den danner en halvmåne som på billedet, og tryk kanten sammen med en gaffel eller lav små folder.
Bag calzone i ovnen i ca. 15 min., til den er gylden og flot. Du kan godt bage to ad gangen ved siden af hinanden.
Mens calzonen bager, laver du en salat med rucola og rødløg, som er skåret i papirstynde strimler enten på et mandolinjerm eller med en skarp kniv. Vend det hele sammen med et par dråber olivenolie, lidt eddike og godt med sort peber. Ingen salt.
Anret calzonen rygende varm fra ovnen med salat på siden.
Velbekomme!
Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.
Kundekommentarer ()