0
Caribbean kyllingelår med varm peberfrugtrelish og stegte kartofler

Caribbean kyllingelår med varm peberfrugtrelish og stegte kartofler

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kyllingelår & kartofler: Skyl og skrub kartoflerne grundigt, og halver dem. Læg dem i et ovnfast fad med bagepapir i bunden. Brug et stort fad, da der også skal være plads til kyllingelårene. Dryp med olivenolie, og krydr med 1/3 af chicken rub’en samt salt og peber. Gnid kyllingelårene med salt og peber samt det sidste chicken rub. Læg dem i det ovnfaste fad sammen med kartoflerne, og dryp et par dråber god olie over. Steg dem i en 210 grader varm ovn i ca. 25-30 minutter. Dryp et par gange undervejs med lidt af det afsmeltede fedt fra kyllingen.

Peberfrugtrelish: Skyl peberfrugterne, og skær kødet i tynde strimler. Pil rødløg og hvidløg, og snit begge dele, så fint du kan. Skær dem evt. på et mandolinjern. Kom rigeligt olivenolie på en pande, og varm den op til medium varme sammen med de fintsnittede hvidløg. Når løgene så småt begynder at afgive duften af ristet hvidløg, og bliver lysebrune, tilsættes rødløg og peberfrugter. Sauter ved medium varme, mens du vender ofte i et par min. Tilsæt 2-4 spsk. sukker, al saften fra citronen samt saften fra de stegte kyllingelår, der har trukket. Lad retten koge ind, så peberfrugterne nærmest glaseres af sukker og citron. Når det er glaseret færdigt, krydres med salt og peber samt friskhakket basilikum. Server straks.

Anretning: Som vist på billedet og server kartoflerne som tilbehør.

Caribbean chicken rub: En "rub" er en blanding, som man, som navnet antyder, "rubber" (gnider på engelsk) på sin bøf, fisk, kylling eller steg, der oftest tilberedes på grill. Rub'en fungerer også godt som marinade. Lad kødet marinere i en blanding af spicy rub, olivenolie og citron- eller limesaft natten over, så er det lækkert krydret og mørt til at stege dagen efter.

Caribbean chicken rub indeholder: Sort og rosa peber, oregano, timian, merian, koriander, stærk paprika, søde paprikaflager, hvidløg, gule sennepskorn og urteboullion.

Bonusinfo

Chicken Rub indeholder:

Sort og rosa peber, oregano, timian, merian, koriander, stærk paprika, søde paprikaflager, hvidløg, gul sennep og urteboullion.* 
Alle ingredienser er økologiske. 

Urtebouillonen er vegetarisk og glutenfri. Den indeholder havsalt, maltodextrin, gærekstrakt, grøntsager og urter 7,8% (porre, persille, selleri, bukkehorn, løvstikke, gulerødder, pastinak, løg) soja sauce, gurkemeje og solsikkeolie. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?