0
Cashewstegt skærising med sweet chili & pak choy

Cashewstegt skærising med sweet chili & pak choy

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Skærising, Sesam, Nødder, Soya, Jordnødder, Cashewnødder

Fremgangsmåde

  1. Kog risene efter anvisning på pakken.
  2. Hak cashewnødderne fint, eller knus dem i en morter.
  3. Krydr fisken med salt og peber på begge sider, og fold fileterne på den lange led.
  4. Vend fileterne i et sammenpisket æg, og læg dem på en tallerken.
  5. Drys fileterne med de hakkede cashewnødder på den side, der vender opad, og drys derefter med et jævnt lag hvedemel (ca. 2 mm). Pres mel/nødder let ned i fisken med en flad hånd.
  6. Lad fileterne hvile på køl i 10 min.
  7. Del limefrugten i to halve.
  8. Snit hvidløg, og kom det i en morter. Mos det til en lind grød sammen med lidt groft salt. Tilsæt lidt sukker og knus videre, til sukkeret er opløst. Tilsæt fishsauce, og smag til med lidt limesaft. Til sidst vendes fintsnittede forårsløg i sammen med hakket koriander. Rør sweet chilisauce i og også 1 spsk. god olivenolie pr. person.
  9. Skær pak choy i mindre stykker, og skyl grundigt i rigeligt vand. Giv dem et hurtigt opkog i rigeligt letsaltet vand (max 1 minut).
  10. Lad salaten dryppe af i en sigte, og pres dem let for at få det meste af vandet fra.
  11. Steg det blancherede salat i lidt nøddebrunt smør til de er gyldne. Krydr med salt og peber, og pres limesaft over.
  12. Tag en stor slip-let pande (der kan tåle at komme i ovnen), og hæld godt med neutral olie på. Når panden er godt varm, lægges fiskefileterne på (cashewnøddesiden nedad), og sættes direkte ind i en forvarmet ovn ved 225 grader i 5-6 min. Tag panden ud, og server straks.
skærising
Anretning:

Læg det stegte pak choy i bunden af et fad/tallerken. Arranger den stegte fisk oven på med nøddesiden opad, fordel sweet chilisauce over fisk og salat og drys med plukket koriander. Server sammen med kogte ris og det sidste af limefrugten i både.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?