0

Ceviche af kammuslinger med peberrod og lime, hjertesalat a la mormor og sauté af kartoffel, porre og ærter

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Kammuslinger, Fløde

Fremgangsmåde

Ceviche: Skær kammuslingerne i 2-3 mm tynde skiver med en skarp kniv. Lav en marinade: Pres limesaften i en skål og rør peberrod, rapsolie, lidt salt og peber i. Vend kammuslingerne godt i marinaden og anret dem straks i ét lag på 2-3 middagstallerkner. Lad kammuslingerne marinere i mindst 15 min. men meget gerne 1 time på køl.

Sauté: Rens porren, skræl kartoflen og skær begge dele i små tern. Steg kartoffelternene i hed olie med salt og peber til de begynder at tage farve. Tilsæt porreternene og sauter til de er bløde. Vend ærterne i helt til sidst, smag til med salt og peber og lad sautéen hvile i 5 min. væk fra varmen.

Salat: Skyl salaten, slyng den tør og snit den i fine tynde strimler. Lav en dressing: Pisk fløden let skummende med et piskeris og smag til med citronsaft, sukker, salt og peber. Vend salat og dressing sammen lige inden servering.

Anretning: Tag tallerknerne med cevichen ud af køleskabet og anret salaten i en rede midt på. ”Fyld” reden med den lune sauté og server straks.

Server sammen med en mild og frugtig salat (fx vandmelonsalat med feta og balsamico) samt godt italiensk brød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?