Fisk: Skær løg og champignoner i fine tern. Smelt 15 g smør og 1 spsk. olie på en pande og sauter løgternene til de er gyldne og klare. Kom champignonternene ved og sauter videre til al væden er fordampet. Tag panden af varmen og krydr med revet muskat, salt og peber. Tag 2 spsk. fyld fra til saucen og vend hakket persille i resten. Del rødspættefileterne på langs og fordel fyldet herpå. Smør det lidt ud, rul fileterne op og læg dem i et smurt ildfast fad. Hæld cideren ved og dæk fisken til med et stykke bagepapir. Bag fisken ved 180°C i 13-15 min.
Sauté: Skræl pastinakkerne og skær æblekødet fri af kernehuset. Snit begge dele i ensartede små tern. Varm 3 spsk. olie op på en pande og sauter først pastinakkerne 4-5 min. til de har taget lidt farve. Kom æbleternene ved, krydr med salt og peber og sauter yderligere 3 min. til begge dele er møre med et sprødt bid.
Sauce: Smelt de resterende 15 g smør på en pande og rør melet i. Tilsæt væden fra fiskefadet lidt ad gangen under piskning og fortsæt med mælken. Kog saucen op og juster evt. konsistensen med mere mælk. Rør de 2 spsk. fyld og fløden i saucen og smag til med citronsaft, salt og peber.
Server med fx små kogte kartofler med skræl og en god grøn salat.
Kommentarer og forslag til opskriften