0
Chawanmushi med søpindsvin
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Japansk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Chawanmushi betyder egentligt "dampet i the kop". Det er en japansk flan som er baseret på æg, sake, mirin og dashi. Den dampes i en lille theskål eller kop og kan både spises varm eller kold. Jeg vil anbefale at man serverer omkring 40-50 gram per person til en let forret.

Pisk æg, så du får en ensartet masse. Bland derefter med dashi, mirin og sake - sigt det hele igennem en fin sigte for at få de sidste æggestrenge ud af massen.

Nu skal massen hældes i den tallerken, skål eller tekop som du ønsker, filmes med køkkenfilm og dampes i 12 minutter ved 92 grader. Man kan købe et par bambus "risdampere" hvis ens ovn ikke kan dampe - dette fungerer også godt. Det er blot vigtigt at vandet nedenunder ikke koger alt for meget.

Når din Chawanmushi er blevet dampet, er det vigtigt at fjerne filmen med det samme, så der ikke kommer kondensvand der drypper ned i massen.

Anretning: Kom 5 segmenter af renset søpindsvinerogn ovenpå den bagte masse og drys med lidt sesam.Jeg har valgt at servere min Chawanmushi med både lidt sort og almindelig ristet sesam - begge med enkle smage.

Hvis man ikke vil bevæge sig ud i at lave en dashi fra bunden kan man købe et dashi granulat der blot skal varmes op med vand og man har den færdige blanding. Dette kan købes ved de fleste kinesiske eller japanske købmænd.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?