0
Bagt kuller med chermoula, bulgursalat og fladbrød

Bagt kuller med chermoula, bulgursalat og fladbrød

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
korianderbredbladet persillehvidløgchermoula krydderiblandingcitron
1 min.
Chermoula:

Pluk og hak persille og koriander groft - brug også gerne den bløde del af stilkene. Mos det hele i en morter med hvidløg, citronskal og krydderiblandingen. Rør med ca. 2 spsk. god olivenolie og 1/4 tsk. citronsaft pr. person. Smag den til med salt. 

pizzadej - på surdej
10 min.
Fladbrød:

Tag gerne dejen ud af køleskabet 30 min., før du skal bruge den. Del hver dejkugle i to, og rul dem ud i lige knap 0,5 cm tykkelse på et godt melet bord. Bank overskydende mel af, og pensl dejen med god olivenolie. Bag/steg brødene 1 af gangen på en tør pande ved medium høj varme i 3-4 min. på hver side. Drys med lidt god flagesalt og dryp evt. med lidt olivenolie.

NB. Brødene kan også bages i en meget varm ovn (250 grader) og gerne direkte på en bagesten eller -stål. 

bulgurTomater på stilkagurk
20 min.
Bulgursalat:

Tænd ovnen på 165 grader varmluft til fisken.

Kog bulgur i rigeligt vand i 10 min. Dræn og afkøl den let i en sigte. Skær agurker og tomater i små stykker, og vend dem i den afkølede bulgur. Rør ca. halvdelen af chermoula'en i bulgursalaten.

kullerfilet uden skind
35 min.
Fisk

Kom fisken i et smurt ildfast fad, og krydr med salt og peber. Bag fisken i ovnen i 6-8 min., til den netop deler sig i flager ved et let tryk. 

45 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Server det sidste af chermoula'en dertil. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?