0
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Amerikansk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Blandt de mange historier om oprindelsen af Chicken à la king anses det for mest sandsynligt at den blev lavet første gang i 1944 af George Greenwald, køkkenchef på New Yorks Brighton Beach Hotel. Her serverede han den første gang til hans forældre (som ejede hotellet) i begyndelsen af 1900'erne - og nu er det intet mindre end en klassiker!

Allergener:
Selleri, Muskatnød, Fløde, Æg

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
2 min.
Chicken à la king:

Skær kyllingen ud i tern på ca. 5 x 5 mm. Rist kødet grundigt af i en tykbundet gryde i lidt smør og olie. Tilsæt krydderimixet, de finthakkede skalotteløg og champignons i skiver. Rist det hele igennem 2-3 minutter. Drys med 1-2 spsk. hvedemel og bag det igennem et par minutter ved lav varme. Tilsæt 1-2 dl vand og kog igennem under omrøring et par minutter. Tilsæt halvdelen af fløden og lad retten simre i 15 minutter ved lav varme under låg. Skær peberfrugterne i fine tern og tilsæt dem til retten, og lad dem simre med de sidste 5 minutter. Nu skal retten legeres med æggeblommer. Tag én æggeblomme pr person og rør med det sidste fløde. Rør mixturet af æg og fløde i den kogende ret. Når den igen når kogepunktet tages gryden af blusset. Smag retten til med salt og peber samt lidt citronsaft - og hvis du ikke er fedtforskrækket kan du med god samvittighed og lykkeligt resultat, montere retten med 3-4 små klatter koldt smør lige inden servering.

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Chicken à la king krydderimix indeholder: 55% grøntsagsbouillon, 10% løgpulver, 10% sort peber, 10% timian, 8% sød paprika 5% persille 2% muskatnød

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?