0
Chicken Biryani
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
1 t
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Kylling biryani (Chicken Biryani) er en ultra klassisk indisk risret med den helt autentiske indiske smag af mange lækre varme krydderier. Den er aromatisk og krydret uden at være superhot. Retten er i Indien betragtet som lidt af et festmåltid og serveres ofte til meget specielle lejligheder, såsom bryllupper, fester og helligdage.

Fremgangsmåde

1. Start med at komme risene i en sigte. Skyl dem i lunt vand i 1 min og derefter i koldt vand i endnu 1 min.

2. Dræn dem i sigten.

3. Del kyllingelår (se video ovenover) i over- og underlår.

4. Brun dem godt af i smør og olie i en god, tykbundet gryde, med tilhørende låg.

5. Krydr med salt og peber.

6. Hak løg og hvidløg fint.

7. Riv ingefær fint.

8. Kom krydderiblandingen ved kyllingestykkerne, når de er godt brunet på alle sider. Lad dem stege med, til aromastofferne begynder at frigives og der spreder sig en herlig duft i køkkenet.

9. Tilsæt løg, hvidløg, ingefær og rosiner, og sautér det med et par min, uden at det tager farve.

10. Tilsæt de skyllede ris og vand (2 dl. pr person), og rør rundt, indtil det koger.

11. Skru ned på lavt blus, så det kun netop simrer svagt.

12. Kom et låg på gryden.

13. Lad retten simre ca. 25 min, til alt vandet er absorberet af risene. Rør gerne forsigtigt i retten 1 - 2 gange undervejs.

14. Sluk for blusset, og lad retten trække i 10-15 min, stadig med låg på.

15. Imens smutter du mandlerne.

16. Kom mandlerne i en skål, og hæld spilkogende vand over dem. Lad dem trække 1 min, og smut dem (Kan undlades, hvis du foretrækker hinder på mandlerne).

17. Hak de smuttede mandler groft.

18. Skyl og pluk koriander, og hak det groft.

Anretning:

Rør forsigtigt lidt rundt i retten for at løsne risene, inden du drysser med de hakkede mandler samt plukket og hakket koriander.

Bonusinfo

Biryani krydderimix: 50% Madras karry, 15% grønne kardemommefrø, 15% gurkemeje, 10% kanel, 5% laurbærblade.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?