Skær kyllingen ud i små tern på ca. ½ x ½ cm, pil og hak hvid og skalotteløg fint. Brun kyllingestykkerne grundigt af i lidt neutral olie – når kødet er brunet af tilsættes skalotteløg og hvidløg som ristes igennem sammen med kødet i 2 minutter. Tilsæt fajitakrydderiet (pas på det er HOT!) og rist det igennem sammen med kyllingen i 2-3 minutter krydr med salt og lidt sukker. Tilsæt 1 dl vand og lad det koge helt væk - tilsæt nu halvdelen af creme fraichen og kog ind til en tyk masse – smag til med salt og peber – og evt. mere fajita.
Skær salaten ud i grove stykker og hak koriander groft. Fint hak koriandestilkene og kom dem i kyllingefyldet) skyl i rigeligt kold vand - og tør det i en salatslynge. Del avokado i mindre stykker og skær tomat i tern - vend avokado og tomat sammen med limesaft og hakket koriander.
Varm tortillas på en brandvarm tør pande - eller endnu bedre vend dem på en (rødglødende) kogeplade lynhurtigt. (duer ikke på induktion og gas). Alternativt kan de lunes i ovnen. Fyld De varme wraps med kyllinge fajitafyldet, lidt avokado-tomat fyld, sprød salat og det sidste creme fraiche.
Tlayuda kaldes i folkemunde (uden for Mexico) for "mexicanske pizzaer". Og det er egentlig forståeligt nok, for en tlayuda er i grove træk, at en dej rulles fladt ud, og toppes med fx ost, bønner, kød og salat.
Præcis som med pizza findes der et utal af mere eller mindre autentiske variationer.
Vi bruger kun autentiske Tlayuda på 100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!Fajita indeholder:
25% Sød paprika, 15% paprikaflager, 5% oregano, 15% spidskommen, 10% chili, 10% urteboullion*, 10% hvidløg, 5% cayenne og 5% havsalt.
*ASAs urtebouillon er vegetarisk og glutenfri. Den indeholder havsalt, maltodextrin, gærekstrakt, grøntsager og urter 7,8% (porre, persille, selleri, bukkehorn, løvstikke, gulerødder, pastinak, løg) soja sauce, gurkemeje og solsikkeolie.
Kundekommentarer ()