0
Chicken satay - kyllingespyd med peanut kokosdip og friteret broccoli

Chicken satay - kyllingespyd med peanut kokosdip og friteret broccoli

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Smagte de fritere broccoli første gang på et fantastisk pita-joint i Aarhus C der hedder De Fyrretyve Røvere! Tak for inspirationen!

Fremgangsmåde

 

  1. Kom risene i en sigte, og skyl dem grundigt under rindende vand i 2-3 minutter.

  2. Kog 3 dl vand (pr. pose ris) op med 1 tsk. salt.

  3. Tilsæt de skyllede og drænede ris, og når vandet igen koger, røres en gang i risene. Der skrues ned, så de netop simrer.

  4. Kog risene under låg i ca. 10-12 minutter, til alt vandet er optaget i risene. Sluk, og lad risene hvile under låg i 10-12 minutter. Slå dem løse med en gaffel, og sæt låg på igen. Sæt dem lunt, til de skal serveres.

  5. Del kyllingen i mindre stykker på størrelse med en 1-krone.

  6. Kom kyllingestykkerne i en skål. Vend med lidt salt, halvdelen af saté-krydderierne, halvdelen af tamarien samt lidt sukker eller honning.

  7. Lad gerne kødet trække 5-10 minutter, mens du laver saté-saucen og klargør broccoli.

  8. Del broccoli i buketter, og blancher dem i saltet vand i 1 minut.

  9. Lad broccoli dampe af, krydr med lidt fint salt, vend dem i lidt kartoffelmel, maizena eller hvedemel, og friter dem i rigeligt, meget varm olie, til de er sprøde og gyldne.

  10. Dryp de friterede broccoli af på køkkenrulle, og drys med lidt af saté-krydderierne.

  11. Kog kokosmælk, peanutbutter og det sidste tamari igennem et par minutter ved svag varme, mens du hele tiden rører i det.

  12. Smag saucen til med det sidste krydderimix samt salt, sukker og lidt limesaft.

  13. Kom de marinerede kyllingestykker på spyd, og rist eller grill dem på pande eller grillpande i 2-3 minutter på hver side. Pensl evt. med lidt af den overskydende marinade, imens spyddene steger.

Anretning: Som vist på billedet med limebåde.

saté krydderi
Saté krydderiblanding indeholder:
  • 20% korianderfrø
  • 15% citrongræs,
  • 10% (kaffir)lime
  • 10% løgpulver
  • 10% fennikelfrø
  • 10% spidskommen
  • 10% sort peber
  • 5% løgpulver
  • 5% hvidløgspulver
  • 5% chilipulver (bird eye).

Bonusinfo

Saté krydderiblanding indeholder:
  • 20% korianderfrø
  • 15% citrongræs,
  • 10% (kaffir)lime
  • 10% løgpulver
  • 10% fennikelfrø
  • 10% spidskommen
  • 10% sort peber
  • 5% løgpulver
  • 5% hvidløgspulver
  • 5% chilipulver (bird eye).

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?