0
Mørksej satay - med peanut kokosdip og friteret blomkål

Mørksej satay - med peanut kokosdip og friteret blomkål

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

  1. Risene koges efter anvisningen på posen.
  2. Sæt dem lunt, til de skal serveres.

  3. Del fisken i mindre firkanter på ca. 2 x 2 cm

  4. Kom fisketykkerne i en skål. Vend med lidt salt, halvdelen af saté-krydderierne, halvdelen af tamarien samt lidt sukker eller honning.

  5. Lad gerne fisken trække 5-10 minutter, mens du laver saté-saucen og klargør blomkålen.

  6. Del blomkål i små buketter, og blancher dem i saltet vand i 1 minut.

  7. Lad blomkål dampe af, krydr med lidt fint salt, vend dem i lidt kartoffelmel, maizena eller hvedemel, og friter dem i rigeligt, meget varm olie, til de er sprøde og gyldne.

  8. Dryp de friterede blomkål af på køkkenrulle, og drys med lidt af saté-krydderierne.

  9. Kog kokosmælk, jordnøddersmør og det sidste tamari igennem et par minutter ved svag varme, mens du hele tiden rører i det.

  10. Smag saucen til med det sidste krydderimix samt salt, sukker og lidt limesaft.

  11. Kom de marinerede fiskestykker på spyd, og rist eller grill dem på pande, grill eller grillpande i 2-3 minutter på hver side. Pensl evt. med lidt af den overskydende marinade, imens spyddene steger.

Anretning: Som vist på billedet med limebåde.

saté krydderi
Saté krydderiblanding indeholder:
  • 20% korianderfrø
  • 15% citrongræs,
  • 10% (kaffir)lime
  • 10% løgpulver
  • 10% fennikelfrø
  • 10% spidskommen
  • 10% sort peber
  • 5% løgpulver
  • 5% hvidløgspulver
  • 5% chilipulver (bird eye).

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Saté krydderiblanding indeholder:
  • 20% korianderfrø
  • 15% citrongræs,
  • 10% (kaffir)lime
  • 10% løgpulver
  • 10% fennikelfrø
  • 10% spidskommen
  • 10% sort peber
  • 5% løgpulver
  • 5% hvidløgspulver
  • 5% chilipulver (bird eye).

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?