0
Mørksej satay - med peanut kokosdip og friteret blomkål

Mørksej satay - med peanut kokosdip og friteret blomkål

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

  1. Risene koges efter anvisningen på posen.
  2. Sæt dem lunt, til de skal serveres.

  3. Del fisken i mindre firkanter på ca. 2 x 2 cm

  4. Kom fisketykkerne i en skål. Vend med lidt salt, halvdelen af saté-krydderierne, halvdelen af tamarien samt lidt sukker eller honning.

  5. Lad gerne fisken trække 5-10 minutter, mens du laver saté-saucen og klargør blomkålen.

  6. Del blomkål i små buketter, og blancher dem i saltet vand i 1 minut.

  7. Lad blomkål dampe af, krydr med lidt fint salt, vend dem i lidt kartoffelmel, maizena eller hvedemel, og friter dem i rigeligt, meget varm olie, til de er sprøde og gyldne.

  8. Dryp de friterede blomkål af på køkkenrulle, og drys med lidt af saté-krydderierne.

  9. Kog kokosmælk, jordnøddersmør og det sidste tamari igennem et par minutter ved svag varme, mens du hele tiden rører i det.

  10. Smag saucen til med det sidste krydderimix samt salt, sukker og lidt limesaft.

  11. Kom de marinerede fiskestykker på spyd, og rist eller grill dem på pande, grill eller grillpande i 2-3 minutter på hver side. Pensl evt. med lidt af den overskydende marinade, imens spyddene steger.

Anretning: Som vist på billedet med limebåde.

saté krydderi
Saté krydderiblanding indeholder:
  • 20% korianderfrø
  • 15% citrongræs,
  • 10% (kaffir)lime
  • 10% løgpulver
  • 10% fennikelfrø
  • 10% spidskommen
  • 10% sort peber
  • 5% løgpulver
  • 5% hvidløgspulver
  • 5% chilipulver (bird eye).

Bonusinfo

Saté krydderiblanding indeholder:
  • 20% korianderfrø
  • 15% citrongræs,
  • 10% (kaffir)lime
  • 10% løgpulver
  • 10% fennikelfrø
  • 10% spidskommen
  • 10% sort peber
  • 5% løgpulver
  • 5% hvidløgspulver
  • 5% chilipulver (bird eye).

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?