0
Chicken tandoori på Hopballe kyllingeoverlår med koriander, ris og friskbagt naan

Chicken tandoori på Hopballe kyllingeoverlår med koriander, ris og friskbagt naan

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Indisk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ris
1 min.
Ris:

Kog risene efter anvisning på posen.

ingefærkorianderzittauerløghvidløg
2 min.
Forberedelse:

Pil og riv ingefær og hvidløg fint, pres saften fra citronen, og kom det hele i en stor skål.

Pil og finthak løg. Skyl og pluk koriander, og lad gerne det meste af stilkene sidde på. Kom koriander og løg i skåle hver for sig. 

udbenet Hopballe kyllingeoverlår (uden skind)tandoori masalagræsk yoghurt, 10%citroningefærhvidløg
5 min.
Marinér kylling:

Skær kyllingen i mindre stykker, og kom dem i en skål. Vend dem med tandoori krydderier, citron/ingefær/hvidløgs-blandingen og 2/3 af yoghurten, og lad det trække i 10 minutter på køl.

udbenet Hopballe kyllingeoverlår (uden skind)citronflåede og hakkede tomater
15 min.
Tandoori:

Skrab den marinerede kylling fri for marinaden, som gemmes til senere. Brun kyllingen i lidt smør og neutral olie i en stegegryde eller høj pande med tilhørende låg. Tilsæt finthakkede løg til kyllingen, og lad det simre ved medium varme, til løgene er klare, og så småt begynder at tage farve. Tilsæt marinaden, og sauter et par minutter. Krydr med salt og sort peber. Tilsæt de flåede tomater, og kog det hele igennem ved svag varme i ca. 3-5 min., til kyllingen netop er gennemstegt. Smag saucen til med salt og lidt sukker.

naan krydderiblandingpizzadej - på surdejsmør
20 min.
Lyn "naan":

Tag gerne dejen ud af køleskabet 30 minutter før du skal bruge den.

Rul eller tryk hver dejkugle ud til lige knap 1 cm tykkelse på et godt melet bord.
Bank overskydende mel af, og pensl dejen med 0,5 spsk. olie eller endnu bedre med lidt klaret/smeltet smør pr. person.
Bag/steg brødene 1 af gangen på en tør pande ved mediumhøj varme i ca. 2-3 min på hver side. Vend gerne flere gange undervejs. Kom en lille klump frisk smør på hvert af de nybagte naan, Så smørret smelter på brødet, mens du bager resten. Drys også med lidt godt flagesalt og lidt af naan krydderiblandingen.
Fif:
Hold de bagte naan lune under et fugtigt viskestykke, mens du bager de resterende brød.
30 min.
Anretning:

Som vist! Dryp den sidste yoghurt over retten, og drys med plukket koriander. Server de lune naan dertil.

 

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Tandoori masala anvendes til fx tandoori kylling, en ret hvor kyllingen er dækket med en blanding af almindelig yoghurt, salt og tandoori masala. Kyllingen steges derefter i ovnen ved meget høj varme. Kylling lavet på denne måde har en rosa ydre og en velsmagende aroma. Man kan også med fordel bruge fisk eller paneer med tandoori. 

Tandoori Masala indeholder:

Spidskommen, koriander, nelliker, kanel, ingefær, hvidløgspulver, chili, gurkemeje og muskatnød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?