0
Chicken Vindaloo
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Indisk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
jasminris
1 min.
Ris

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart. 

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.

ingefærkorianderzittauerløghvidløg
5 min.
Forberedelse

Pil og riv ingefær fint. Pil og finthak både løg og hvidløg. Pres saften fra citronen. Skyl og pluk koriander - lad gerne det meste af stilkene sidde på.

kyllingebryst uden skindvindaloo krydderigræsk yoghurt, 10%citron
10 min.
Vindaloo

Skær kyllingekødet ud i små stykker, kom det i en skål og vend med vindaloo krydderier, citronsaft, yoghurt (gem 1/3), finthakket hvidløg og fintrevet ingefær - lad det trække i 10 minutter på køl. Kom lidt neutral olie i en tykbundet stegegryde, tilsæt finthakkede løg, og lad det simre ved medium varme, til de er klare, og så småt begynder at tage farve. Tilsæt den marinerede kylling inkl. marinaden, og sautér et par minutter. Krydr med salt og sort peber. Tilsæt de flåede tomater, og kog det hele igennem ved svag varme i 5-6 minutter. Smag saucen til med salt og lidt sukker.

30 min.
Anretning

Som vist! Dryp den sidste yoghurt over retten, og drys med plukket koriander. Servér ris i en skål ved siden af.

 

Bonusinfo

Vindaloo er en stærk karryblanding og også navnet på en populær sydindisk ret, der oftest laves med lam, kylling eller svinekød, der er inspireret af den portugisiske indflydelse i det sydvestlige Indien.

Vindaloo indeholder:

30% Spidskommen, 15% brun sennep, 15% koriander, 10% bukkehornsfrø, 10% sort peber, 5% laurbærblade, 5% chili, 5% kardemomme og 5% kanel.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?