0
Chicken Vindaloo
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Indisk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ris, basmati
1 min.
Ris:

Kom risene i en sigte., og skyl dem grundigt under rindende vand i 2-3 minutter. Kog 3 dl vand (pr. pose ris) op med 1 tsk. salt. Tilsæt de skyllede og drænede ris. Når vandet igen koger, røres en gang i risene, og der skrues ned, så de netop simrer (2-3 stykker). Kog risene under låg i ca. 10-12 minutter, til alt vandet er optaget i risene. Sluk for blusset, og lad risene hvile under låg i 10-12 minutter – rør dem løse med en gaffel, og servér straks.

ingefærkorianderzittauerløghvidløg
5 min.
Forberedelse:

Pil og riv ingefær fint. Pil og finthak både løg og hvidløg. Pres saften fra citronen. Skyl og pluk koriander - lad gerne det meste af stilkene sidde på.

kyllingebryst uden skindvindaloo krydderigræsk yoghurt, 10%citron
10 min.
Vindaloo:

Skær kyllingekødet ud i små stykker, kom det i en skål og vend med vindaloo krydderier, citronsaft, yoghurt (gem 1/3), finthakket hvidløg og fintrevet ingefær - lad det trække i 10 minutter på køl. Kom lidt neutral olie i en tykbundet stegegryde, tilsæt finthakkede løg, og lad det simre ved medium varme, til de er klare, og så småt begynder at tage farve. Tilsæt den marinerede kylling inkl. marinaden, og sautér et par minutter. Krydr med salt og sort peber. Tilsæt de flåede tomater, og kog det hele igennem ved svag varme i 5-6 minutter. Smag saucen til med salt og lidt sukker.

30 min.
Anretning:

Som vist! Dryp den sidste yoghurt over retten, og drys med plukket koriander. Servér ris i en skål ved siden af.

 

Bonusinfo

Vindaloo er en stærk karryblanding og også navnet på en populær sydindisk ret, der oftest laves med lam, kylling eller svinekød, der er inspireret af den portugisiske indflydelse i det sydvestlige Indien.

Vindaloo indeholder:

Spidskommen, brun sennep, koriander, bukkehornsfrø, sort peber, laurbærblade, spidskommen, chili, kardemomme og kanel.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?