0
Chicken Vindaloo
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Indisk

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

jasminris
1 min.
Ris

Sæt vand over. Skyl risene grundigt. Kom risene i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand, og kog i ca. 12 min. Hæld overskydende vand fra.  

OBS: Vigtigt at overholde tiden, da risene ellers nemt kan klistre. 

ingefærkorianderzittauerløghvidløg
5 min.
Forberedelse

Pil og riv ingefær fint. Pil og finthak både løg og hvidløg. Pres saften fra citronen. Skyl og pluk koriander - lad gerne det meste af stilkene sidde på.

kyllingebryst uden skindvindaloo krydderigræsk yoghurt, 10%citronflåede og hakkede tomater
10 min.
Vindaloo

Skær kyllingekødet ud i små stykker, kom det i en skål, og vend med vindaloo krydderier, citronsaft, yoghurt (gem 1/3), finthakket hvidløg og fintrevet ingefær. Lad det trække i 10 min. på køl.

Kom lidt neutral olie i en tykbundet stegegryde, tilsæt finthakkede løg, og lad det simre ved medium varme, til de er klare, og så småt begynder at tage farve.

Tilsæt den marinerede kylling inkl. marinaden, og sautér et par minutter. Krydr med salt og sort peber.

Tilsæt de flåede tomater, og kog det hele igennem ved svag varme i 5-6 min. Smag saucen til med salt og lidt sukker.

30 min.
Anretning

Som vist! Dryp den sidste yoghurt over retten, og drys med plukket koriander. Servér ris i en skål ved siden af.

 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vindaloo er en stærk karryblanding og også navnet på en populær sydindisk ret, der oftest laves med lam, kylling eller svinekød, der er inspireret af den portugisiske indflydelse i det sydvestlige Indien.

Vindaloo indeholder:

30% Spidskommen, 15% brun sennep, 15% koriander, 10% bukkehornsfrø, 10% sort peber, 5% laurbærblade, 5% chili, 5% kardemomme og 5% kanel.