0
Chicken Vindaloo på Hopballe kylling med, yoghurt, koriander & friskbagte naan

Chicken Vindaloo på Hopballe kylling med, yoghurt, koriander & friskbagte naan

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Indisk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ingefærkorianderzittauerløghvidløg
1 min.
Forberedelse:

Tag gerne dejen ud af køleskabet 30 minutter før du skal bruge den.

Pil og riv ingefær fint. Pil og finthak både løg og hvidløg. Pres saften fra citronen. Skyl og pluk koriander, og lad gerne det meste af stilkene sidde på.

Hopballe Mølle kylling, bryst i strimlervindaloo krydderigræsk yoghurt, 10%citroningefærhvidløg
5 min.
Marinér kylling:

Kom kyllingestrimlerne i en skål. Vend dem med vindalookrydderier, citronsaft, yoghurt (gem 1/3), finthakket hvidløg og fintrevet ingefær. Lad det hele trække i 10-15 min. på køl.

naan krydderiblandingpizzadej - på surdejsmør
10 min.
Lyn "naan":

Rul eller tryk hver dejkugle ud til lige knap 1 cm tykkelse på et godt melet bord.

Bank overskydende mel af, og pensl dejen med 0,5 spsk. olie pr. person eller endnu bedre med lidt klaret/smeltet smør.
Bag/steg brødene 1 af gangen på en tør pande ved mediumhøj varme i 2-3 min. på hver side. Vend gerne brødene flere gange undervejs. Kom en lille klump frisk smør på hvert af de nybagte naan, så det kan smelte, mens du bager resten. Drys også med lidt god flagesalt og lidt af naan krydderiblandingen.
Fif:
Hold de bagte naan lune under et fugtigt viskestykke, mens du bager de resterende brød.
Hopballe Mølle kylling, bryst i strimlercitronflåede og hakkede tomater
25 min.
Vindaloo:

Skrab de marinerede kyllingestykker fri for marinaden, som gemmes til senere. Brun kyllingestykkerne af i lidt smør og neutral olie i en stegegryde eller høj pande med tilhørende låg. Tilsæt finthakkede løg til kødet. Lad retten simre ved medium varme, til løgene er klare, og så småt begynder at tage farve. Tilsæt marinaden, og sauter et par minutter. Krydr med salt og sort peber. Tilsæt de flåede tomater, og kog retten igennem ved svag varme i ca. 3-5 min., til kødet netop er gennemstegt. Smag saucen til med salt og lidt sukker.

35 min.
Anretning:

Dryp den sidste yoghurt over retten, og drys med plukket koriander. Server de lune naan, der bruges til at scoope sovsen op med, dertil!

 

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Vindaloo er en stærk karryblanding og også navnet på en populær sydindisk ret, der oftest laves med lam, kylling eller svinekød, der er inspireret af den portugisiske indflydelse i det sydvestlige Indien.

Vindaloo indeholder:

30% Spidskommen, 15% brun sennep, 15% koriander, 10% bukkehornsfrø, 10% sort peber, 5% laurbærblade, 5% chili, 5% kardemomme og 5% kanel.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?