Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær løg, hvidløg og frisk chilipeber i mindre stykker, og svits dem i 1 spsk. olie i en gryde, til de er lysebrune.
Kom kødet i gryden, og svits videre i 3 min. Tilsæt krydderiblandingen og evt. kakaopulver, og rør det hele sammen.
Kom tomatpuré, flåede tomater og drænede kidneybønner i, og lad sovsen simre ved svag varme i 15 min.
Smag til med salt, peber og evt. ekstra chili.
Snit spidskålen helt fint, og varm den evt. på panden i 5 min. med lidt olie og salt.
Fjern skal og sten fra avokadoen, og skær den i skiver.
Fordel spidskål, chili con carne, avokado og frisk koriander på tallerkenen, og servér. Giv en spsk. creme fraiche til hver portion.
Ingredienser: Spidskommen, indeholder: Koriander, chili, oregano, merian, sød paprika
Kundekommentarer ()