0
Chili con carne
Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem

hakket oksekødløghvidløgrød chiliflåede og hakkede tomatertomatpurérøde kidneybønner
1 min.
Chili con carne

Skær løg, hvidløg og frisk chilipeber i mindre stykker, og svits dem i 1 spsk. olie i en gryde, til de er lysebrune.

Kom kødet i gryden, og svits videre i 3 min. Tilsæt krydderiblandingen og evt. 1/4 spsk. kakaopulver pr. person, og rør det hele sammen.

Kom tomatpuré, flåede tomater og drænede kidneybønner i, og lad sovsen simre ved svag varme i 15 min.

Smag til med salt, peber og evt. ekstra chili.

spidskålavokado
20 min.
Tilbehør

Snit spidskålen helt fint, og varm den evt. på panden i 5 min. med lidt olie og salt.

Fjern skal og sten fra avokadoen, og skær den i skiver. 

spidskålkoriandercreme fraiche 18%
35 min.
Anretning

Fordel spidskål, chili con carne, avokado og frisk koriander på tallerkenen, og servér. Giv en spsk. creme fraiche til hver portion.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Chili con carne krydderi

Ingredienser: Spidskommen, indeholder: Koriander, chili, oregano, merian, sød paprika

Næringsindhold pr. person:

Energi:
522 kcal
Fedt:
29,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,7 g
Kulhydrat:
25,1 g
heraf sukkerarter:
6 g
Kostfibre:
12,1 g
Protein:
33,1 g