0
Chili con carne
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk

Fremgangsmåde

Chili: Brun kødet grundigt af i en tykbundet gryde i neutral olie. Tilsæt fintsnittede løg og hvidløg, og sauter dem med i 2-3 minutter. Tilsæt krydderiblandingen. Pas på - den er stærk! Tilsæt evt. halvdelen af krydderiet nu, og smag til med resten senere. Tilsæt flåede tomater, de forkogte bønner, der er drænet for vand, og til sidst evt. lidt vand, så det netop dækker kødet. Lad chilien simre ved svag varme uden låg, indtil retten begynder at jævne sig selv, og kødet er mørt. Det tager ca. 30 minutter, husk at rører jævnligt. Smag til med salt, peber, lidt sukker samt evt. lidt mere chilikrydderi. Server straks.

Basmatiris: Kom risene i en sigte, og skyl dem grundigt under rindende vand i 2-3 minutter. Kog 3 dl vand (pr. pose ris) op med ½ tsk. salt. Tilsæt de skyllede og drænede ris, og når vandet igen koger, røres en gang i risene, og der skrues ned, så de netop simrer (2-3 stykker). Kog risene under låg i ca. 10-12 minutter, til alt vandet er optaget i risene. Sluk og lad risene hvile under låg i 10-12 minutter. Slå dem løse med en gaffel, og server straks.

Anretning: Som vist - med lune majschips, ris og yoghurt.

Chili con carne krydderi fra ASA: Spidskommen 30%, korianderfrø, 20%, oregano 10% merian 10%, chili 20%, paprika 10%

Bonusinfo

Chili con carne krydderi

Ingredienser: Spidskommen, indeholder: Koriander, chili, oregano, merian, sød paprika

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?