0
Chili con carne
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Chili: Brun kødet grundigt af i en tykbundet gryde i neutral olie. Tilsæt fintsnittede løg og hvidløg, og sauter dem med i 2-3 minutter. Tilsæt krydderiblandingen. Pas på - den er stærk! Tilsæt evt. halvdelen af krydderiet nu, og smag til med resten senere. Tilsæt flåede tomater, de forkogte bønner, der er drænet for vand, og til sidst evt. lidt vand, så det netop dækker kødet. Lad chilien simre ved svag varme uden låg, indtil retten begynder at jævne sig selv, og kødet er mørt. Det tager ca. 30 minutter, husk at rører jævnligt. Smag til med salt, peber, lidt sukker samt evt. lidt mere chilikrydderi. Server straks.

Ris: Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.

Anretning: Som vist - med lune majschips, ris og yoghurt.

Chili con carne krydderi fra ASA: Spidskommen 30%, korianderfrø, 20%, oregano 10% merian 10%, chili 20%, paprika 10%

Bonusinfo

Chili con carne krydderi

Ingredienser: Spidskommen, indeholder: Koriander, chili, oregano, merian, sød paprika

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?