Brun kødet grundigt af i en tykbundet gryde i neutral olie. Tilsæt fintsnittede løg og hvidløg, og sauter dem med i 2-3 minutter. Tilsæt krydderiblandingen, men pas på - den er stærk! Tilsæt evt. halvdelen af krydderiet nu, og smag til med resten senere. Tilsæt flåede tomater, de forkogte bønner, der er drænet for vand, og til sidst evt. lidt vand, så det netop dækker kødet. Lad chilien simre ved svag varme uden låg, indtil retten begynder at jævne sig selv, og kødet er mørt. Det tager ca. 30-40 minutter. Husk at røre jævnligt. Smag til med salt, peber, lidt sukker samt evt. lidt mere chilikrydderi. Server straks.
Fif:
Har du lidt god mørk chokolade kan en lille klump på størrelse med en tommelfingernegl pr. person være lækker at afrunde smagen med.
Tændovnen på 215 grader.
Skær tortillas ud i nachos lignende stykker. Fordel dem ud i et. lag på en bradepande med bagepapir på. Sørg for, at der er luft imellem stykkerne. Dryp lidt god olivenolie på hver bid, og krydr med lidt salt. Bag dem i ovnen i 10-15 min., til de er sprøde og gyldne.
Kan også friteres i friture ved 180 grader, og dryppes af på køkkenrulle. Drys med salt.
Kom chili con carne i et ildfast fad og kom totopos over. Riv cheddar over, og sæt fadet tilbage i ovnen, til osten er gratineret.
Som vist på billedet toppet med creme fraiche. Server limebåde til, som presses over ved bordet.
Ingredienser: Spidskommen, indeholder: Koriander, chili, oregano, merian, sød paprika
Kommentarer og forslag til opskriften