Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 215 grader.
Brun kødet grundigt af i en tykbundet gryde i neutral olie. Tilsæt fintsnittede løg og hvidløg, og sauter dem med i 2-3 min. Tilsæt krydderiblandingen, men pas på - den er stærk. Tilsæt evt. halvdelen af krydderiet nu, og smag til med resten senere. Tilsæt flåede tomater, de forkogte bønner, der er drænet for vand, og til sidst evt. lidt vand, så det netop dækker kødet. Lad chilien simre ved svag varme uden låg, indtil retten begynder at jævne sig selv, og kødet er mørt. Det tager 30-40 min. (men gerne meget længere. Chilien bliver god, hvis du har tid til at lade den simre et par timer). Husk at røre jævnligt, og top evt. med vand, hvis den er ved at koge tør. Smag til med salt, peber, lidt sukker samt evt. lidt mere chilikrydderi. Server straks.
Fif:
Har du lidt god mørk chokolade kan en lille klump på størrelse med en tommelfingernegl pr. person være lækker at afrunde smagen med.
Skær tortillas ud i nachos lignende stykker. Fordel dem ud i et. lag på en bradepande med bagepapir på. Sørg for, at der er luft imellem stykkerne. Dryp lidt god olivenolie på hver bid, og krydr med lidt salt. Bag dem i ovnen i 7-10 min., til de er sprøde og gyldne. NB. hold godt øje med dem, så de ikke branker.
Kan også friteres i friture ved 180 grader, og dryppes af på køkkenrulle. Drys med salt.
Del salaten i mundrette stykker, skyl dem i koldt vand, og slyng dem tørre i en salatslynge. Vend i en god vinaigrette lavet på 2/3 god olivenolie og 1/3 vineddike.
Kom chili con carne i et ildfast fad, og kom totopos over. Smuldr queso fresco over, og drys med plukket koriander. Server limebåde til, og top med creme fraiche.
Ingredienser: Spidskommen, indeholder: Koriander, chili, oregano, merian, sød paprika
Kundekommentarer ()