0
Chili con pollo med majs-totopos & queso fresco, koriander og creme fraiche

Chili con pollo med majs-totopos & queso fresco, koriander og creme fraiche

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Mexicansk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Hopballe Mølle kylling, bryst i strimlerchili con carne krydderiflåede og hakkede tomaterzittauerløghvidløggrøn chilirøde kidneybønner
1 min.
Chili:

Brun kyllingekødet grundigt af i en tykbundet gryde i neutral olie. Tilsæt fintsnittet grøn chilipeber, løg og hvidløg, og sauter dem med i 2-3 min., uden at de bruner. Tilsæt så meget af krydderiblandingen, som du synes. Pas på, den er stærk! Tilsæt evt. halvdelen af krydderiet nu, og smag til med resten senere. Tilsæt flåede tomater og de forkogte bønner, der er drænet og skyllet af. Kom evt. lidt vand på, så det netop dækker kødet. Lad chilien simre ved svag varme uden låg, indtil retten begynder at jævne sig selv, og kødet er mørt. Det tager 30-40 min. Husk at røre jævnligt. Smag til med salt, peber, lidt sukker samt evt. lidt mere chilikrydderi.

Fif: Har du en lille klump god mørk chokolade, kan du med fordel smage retten til med 5-10 gram pr. person, du laver mad til. 

Majs tortillasqueso fresco fra Onsild mejeri
30 min.
Sprøde tortillas / totopos

Tænd ovnen på 215 grader.

Skær tortillas ud i nachos-lignende trekantede stykker. Fordel dem ud i et lag på en bradepande med bagepapir på. Sørg for, at der er luft imellem stykkerne. Dryp lidt god olivenolie på hver bid, og krydr med lidt salt. 

Bag dem i ovnen i 10-15 min., til de er sprøde og gyldne. Så har du lækre totopos! 

Kom totopos i et fad, og riv lidt af osten over. Sæt fadet tilbage i ovnen, til osten er gratineret.

queso fresco fra Onsild mejericreme fraiche 18%koriander
45 min.
Anretning:

Drys med skyllet og plukket koriander, creme fraiche og det sidste smuldrede/revne ost.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Queso fresco er en lækker sag, som vi og Grand Fromage selv har udviklet i samarbejde med det lille landsbymejeri i Onsild i Nordjylland. Ideen blev født da vi var på udkig efter en dansk ost, der mindede om den mexicanske Oaxaca ost "queso fresco". Osten fremstilles af økologisk mælk fra køer der bl.a græsser på engdragene langs Gudenåen. Ostens oprindelse er Mexico og Sydamerika hvor den anvendes i mange retter. Osten er mild og med en fin mælkesmag, hvilket også gør den egnet til stegning.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?