
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær squash og aubergine i tern på ca. 2x2 cm. Snit hvidløgene i helt tynde skiver.
Start med at finde en stor gryde frem, og sæt den over ved mellemhøj varme. Tilsæt et godt skud olivenolie, og steg aubergineternene i 2-3 min., til de tager lidt farve i kanterne. Kom så tomatpure, hvidløg og krydderblanding ved, og lad det svitse med under omrøring. Kom drænede bønner op i gryden. Tilsæt lidt salt og ca. 1 dl vand pr. kuvert. Lad retten simre under låg i ca. 20 min.
Skær tofu ud i tern på ca. 2x2 cm og læg dem på et sugende klæde. Kom endnu et sugende klæde ovenpå og dernæst et skærebræt. Læg så lidt tryk på skærebrættet, så du stille og roligt trykker væske ud af tofuen.
Varm så en stor pande op ved mellemhøj varme, tilsæt et generøst skud olivenolie og steg tofutern til de har taget farve på alle sider. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Hak korianderen groft med en kniv - både stilke og blade.
Juster evt konsistensen på chilien og smag til en sidste gang.
Anret i dybe tallerkner med tofu, rå squashtern, koriander og en klat yoghurt ovenpå.
Velbekomme!
Mexicansk krydderiblanding indeholder:
35% spidskommen 10% paprika, 10% chipotle chili, 10% oregano, 10% sort peber, 10% ancho mulato chili, 5% pasilla chili, 5% løgpulver, 5% hvidløgspulver
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften