0
Chili con tofu med sorte bønner og tomat
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

sorte  bønnertomatpuréMexicansk krydderiblanding (stærk)auberginehvidløgsquash
1 min.
Lav chilien

Skær squash og aubergine i tern på ca. 2x2 cm. Snit hvidløgene i helt tynde skiver.

Start med at finde en stor gryde frem, og sæt den over ved mellemhøj varme. Tilsæt et godt skud olivenolie, og steg aubergineternene i 2-3 min., til de tager lidt farve i kanterne. Kom så tomatpure, hvidløg og krydderblanding ved, og lad det svitse med under omrøring. Kom drænede bønner op i gryden. Tilsæt lidt salt og ca. 1 dl vand pr. kuvert. Lad retten simre under låg i ca. 20 min.

tofu
10 min.
Steg tofu

Skær tofu ud i tern på ca. 2x2 cm og læg dem på et sugende klæde. Kom endnu et sugende klæde ovenpå og dernæst et skærebræt. Læg så lidt tryk på skærebrættet, så du stille og roligt trykker væske ud af tofuen.

Varm så en stor pande op ved mellemhøj varme, tilsæt et generøst skud olivenolie og steg tofutern til de har taget farve på alle sider. Krydr med salt og friskkværnet peber.

koriander
20 min.
Hak koriander

Hak korianderen groft med en kniv - både stilke og blade.

yoghurt 3,5 %
25 min.
Anretning

Juster evt konsistensen på chilien og smag til en sidste gang.

Anret i dybe tallerkner med tofu, rå squashtern, koriander og en klat yoghurt ovenpå.

Velbekomme!

Bonusinfo

Mexicansk krydderiblanding indeholder:

35% spidskommen 10% paprika, 10% chipotle chili, 10% oregano, 10% sort peber, 10% ancho mulato chili, 5% pasilla chili, 5% løgpulver, 5% hvidløgspulver

 

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?