0
Chili sin carne med bønner og squash
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

løghvidløg
1 min.
Grønt

Skræl løg og hvidløg. Halvér løgene.

Varm en stor pande op ved høj varme, og smør et par dråber olivenolie ud på panden med et stykke køkkenrulle. Læg de halve løg og de hele fed hvidløg på panden, og lad dem stege hårdt i ca. 10 min., så de tager masser af farve, og nærmest branker.

Tag løgene af panden igen, og lad dem køle lidt ned.

ris, basmati
10 min.
Ris

Sæt risene over at koge efter anvisning på posen.

Mexicansk krydderiblanding (stærk)grøn squashflåede og hakkede tomatersorte  bønner
12 min.
Squash

Skyl squash, og skær den i grove tern.

Sæt en stor gryde over mellemhøj varme, og tilsæt et godt skud olivenolie. Steg squashternene i 2-3 min., tilsæt så krydderblandingen, og steg videre et minut eller to. Kom de hakkede tomater op i gryden sammen med ca. 1 dl vand pr. kuvert, et skud salt og drænede bønner. Lad retten simre under låg.

Hak løg og hvidløg til en grov mos med en kniv eller i en skål med en stavblender. Kom begge dele ned i gryden. 

creme fraiche 18%
30 min.
Anretning

Hak koriander med en kniv, både stilke og blade.

Smag chilien til en sidste gang, og anret den i en dyb tallerken med ris og en god klat creme fraiche til. Drys med koriander.

Bonusinfo

Mexicansk krydderiblanding indeholder:

35% spidskommen 10% paprika, 10% chipotle chili, 10% oregano, 10% sort peber, 10% ancho mulato chili, 5% pasilla chili, 5% løgpulver, 5% hvidløgspulver

 

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?