0
Chili sin carne med hjertesalat og yoghurt
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

sorte  bønnerauberginetomatpuréMexicansk krydderiblanding (stærk)løghvidløgsquash
1 min.
Tilbered chilien

Skær squash og aubergine i tern på ca. 2x2 cm. Skræl løgene, og snit dem i strimler. Snit hvidløgene i helt tynde skiver. Dræn bønnerne for lage.

Find en stor gryde frem, og sæt den over ved mellemhøj varme. Tilsæt et godt skud olivenolie, og steg aubergineternene i 2-3 min., til de tager lidt farve i kanterne.

Kom så tomatpuré, hvidløg og krydderblanding ved, og lad det svitse med under omrøring.

Kom løg og bønner op i gryden, tilsæt lidt salt og ca. 1 dl vand pr. kuvert, og lad retten simre under låg i ca. 20 min.

hjertesalatlimeyoghurt 3,5 %
15 min.
Klargør salaten

Skær salaten i både.

Rør yoghurt sammen med en god sjat limesaft, lidt salt og et godt skud friskkværnet sort peber.

30 min.
Anretning

Smag chilien til, og justér evt. konsistensen med lidt ekstra vand, hvis den er blevet for tyk.

Vend de rå squashtern i, og anret i en dyb tallerken med salat og yoghurtdressing ovenpå.

Bonusinfo

Mexicansk krydderiblanding indeholder:

35% spidskommen 10% paprika, 10% chipotle chili, 10% oregano, 10% sort peber, 10% ancho mulato chili, 5% pasilla chili, 5% løgpulver, 5% hvidløgspulver

 

 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
400 kcal
Fedt:
3 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,9 g
Kulhydrat:
34,9 g
heraf sukkerarter:
17,6 g
Kostfibre:
20,3 g
Protein:
16,5 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?