0
Chili sin carne med sprød salat og tomat
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

sorte  bønnertomatpuréMexicansk krydderiblanding (stærk)løghvidløgsquashtomater
1 min.
Forbered chilien

Skær squash i tern på ca. 2x2 cm. Halvér tomaterne. Skræl løgene, og snit dem i strimler. Snit hvidløgene i helt tynde skiver.

Find en stor gryde frem, og sæt den over ved mellemhøj varme. Tilsæt et godt skud olivenolie, og steg tomaterne hårdt på skærefladen i 3-4 min., til de har taget godt med farve. Kom så tomatpuré, hvidløg og krydderblanding ved, og lad det svitse med under omrøring. Kom løg og bønner op i gryden. Tilsæt lidt salt og ca. 1 dl. vand pr. kuvert. Lad retten simre under låg i ca. 20 min.

hjertesalatlimegræsk yoghurt, 10%
15 min.
Klargør salaten

Skær salaten i både, og læg dem gerne i iskoldt vand 5 min hvis muligt. Rør yoghurt sammen med godt med limesaft, og smag til med lidt salt og et godt skud friskkværnet sort peber.

30 min.
Anretning

Smag chilien til, og justér evt. konsistensen med lidt ekstra vand, hvis den er blevet for tyk. Vend de rå squashtern i, og anret i en dyb tallerken med salat og yoghurtdressing ovenpå.

Bonusinfo

Mexicansk krydderiblanding indeholder:

35% spidskommen 10% paprika, 10% chipotle chili, 10% oregano, 10% sort peber, 10% ancho mulato chili, 5% pasilla chili, 5% løgpulver, 5% hvidløgspulver

 

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?