0
Chilli con pollo blanco
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Som navnet antyder, er denne mellemting mellem en suppe og en chilli con carne helt lys i farven, men man skal ikke lade sig narre: smagen er dyb og varmer helt ned i tæerne en kold og mørk vinteraften. 
Eventuelle rester er super at varme op dagen derpå, evt. serveret med varme tortillas med smeltet ost.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kyllingebryst uden skindløgrød chilihvidløgdåser hvide bønner
1 min.
  1. Kyllingebrysterne deles i tre, og Chicken-rubben masseres ind i kødet sammen med 1/1 tsk salt pr. bryst, og 1/2 tsk. sukker pr. bryst.

  2. Løgene og 1-2 fed hvidløg pr. person hakkes mellemfint.

  3. Spidskålen snittes fint.

  4. Chillien deles i kvarte, og kernerne tages ud.  Hak chillien fint.

  5. Bønnerne drænes, og majsene drænes.
10 min.
  1. Kyllingen steges i en stor gryde, der kan rumme hele retten.
    Den skal bare liiige være næsten gennemstegt, og gylden.
    Tag gryden fra varmen, tag kyllingen op, og lad den hvile på en tallerken, tildækket.
    Løg og hvidløg, samt så meget chilli, som du kan lide, kommes ned i gryden (gryden skal ikke vaskes af inden) sammen med en sjat olie. Steg det hele ved svag varme, til det er gennemsigtigt og blødt.

  2. Tilsæt fajita-krydderiet sammen med spidskålen (start med halvdelen af krydderiet, og smag til igen senere), og lad det stege med et minuts tid, til det begynder at dufte.
    Så hældes bønnerne og majsen ned i gryden, efterfulgt af så meget vand, at det står 3/4 op om grøntsagerne.
    Lad retten simre 5 -10 minutter under låg.

  3. Kyllingen strimles med to gafler og kommes ned i gryden.

  4. Tilsæt halvdelen af creme fraichen, og smag til med salt og peber, evt. mere chilli og fajita-krydderi.
    Lad retten simre lige så stille, til I skal spise.
30 min.
  1. Servér i gryden, og sæt resten af creme fraichen, samt evt. revet ost på bordet til at toppe op med.

*Velbekomme*



Bonusinfo

Fajita indeholder:

25% Sød paprika, 15% paprikaflager, 5% oregano, 15% spidskommen, 10% chili, 10% urteboullion*, 10% hvidløg, 5% cayenne og 5% havsalt. 

*ASAs urtebouillon er vegetarisk og glutenfri. Den indeholder havsalt, maltodextrin, gærekstrakt, grøntsager og urter 7,8% (porre, persille, selleri, bukkehorn, løvstikke, gulerødder, pastinak, løg) soja sauce, gurkemeje og solsikkeolie.

Bonusinfo

Chicken Rub indeholder:

Sort og rosa peber, oregano, timian, merian, koriander, stærk paprika, søde paprikaflager, hvidløg, gul sennep og urteboullion.* 
Alle ingredienser er økologiske. 

Urtebouillonen er vegetarisk og glutenfri. Den indeholder havsalt, maltodextrin, gærekstrakt, grøntsager og urter 7,8% (porre, persille, selleri, bukkehorn, løvstikke, gulerødder, pastinak, løg) soja sauce, gurkemeje og solsikkeolie. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?