0
Chimichurri kødboller med quinoa, courgetter, peberfrugt og persille

Chimichurri kødboller med quinoa, courgetter, peberfrugt og persille

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

quinoa
1 min.
Quinoa:
Skyl quinoaen grundigt i en sigte med koldt vand.
Tilsæt vand, så det godt og vel dækker quinoaen, og kog i 10 min. under låg ved svag varme. Sluk, og lad den trække i yderligere 10 min.
Krydr med salt, og lad quinoaen afdryppe og køle lidt af i en sigte.
Hakket grisekødchimichurri krydderi
2 min.
Kødboller:

Rør kødet med salt, peber og 1/3 af krydderiblandingen, og derefter med 1 eller 2 æg (har du ikke æg, kan du også bruge en lille smule mælk).

Kom lidt rasp eller mel i farsen, og rør sammen igen.

Lad farsen hvile i et par minutter.

Rul små kugler på størrelse med en bordtennisbold. Dryp eller spray lidt olie over dem, og steg dem derefter i airfryeren ved 200 grader i ca. 7-8 min., til de er gyldne, gennemstegte og sprøde.

rødløghvidløggrøn courgetterød peberfrugtbredbladet persille
10 min.
Grøntsager:

Pil og hak rødløg og hvidløg, og skær courgette og peberfrugt i små tern. Pluk persillen, og hak det evt. groft.

rød peberfrugtgrøn courgetterødløghvidløgquinoa
15 min.
Grøntsager & quinoa:

Kom de hakkede hvidløgsfed, peberfrugt, rødløg og courgette i en passende skål, der kan gå i airfryeren sammen med en generøs mængde af din bedste olivenolie og det sidste af krydderiblandingen, og krydr med salt.

Steg dem i airfryeren ved 200 grader i ca. 10-12 min., og vend/ryst gerne et par gange undervejs.

Vend nu den kogte drænede quinoa og de stegte grøntsager sammen, og smag igen til med salt og peber.

Fif: lun evt. de stegte kødboller sammen med grøntsagerne de sidste 2 min.

bredbladet persille
30 min.
Anretning:

Som vist - drys med plukket persille.

Bonusinfo

Chimichurri krydderi indeholder:

25% Tørret oregano, 25% spidskommen, 20% korianderfrø, 10% sort peber, 10% paprika flager, 10% chili flager

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?