
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Rør kødet med salt, peber og 1/3 af krydderiblandingen, og derefter med 1 eller 2 æg (har du ikke æg, kan du også bruge en lille smule mælk).
Kom lidt rasp eller mel i farsen, og rør sammen igen.
Lad farsen hvile i et par minutter.
Rul små kugler på størrelse med en bordtennisbold. Dryp eller spray lidt olie over dem, og steg dem derefter i airfryeren ved 200 grader i ca. 7-8 min., til de er gyldne, gennemstegte og sprøde.
Pil og hak rødløg og hvidløg, og skær courgette og peberfrugt i små tern. Pluk persillen, og hak det evt. groft.
Kom de hakkede hvidløgsfed, peberfrugt, rødløg og courgette i en passende skål, der kan gå i airfryeren sammen med en generøs mængde af din bedste olivenolie og det sidste af krydderiblandingen, og krydr med salt.
Steg dem i airfryeren ved 200 grader i ca. 10-12 min., og vend/ryst gerne et par gange undervejs.
Vend nu den kogte drænede quinoa og de stegte grøntsager sammen, og smag igen til med salt og peber.
Fif: lun evt. de stegte kødboller sammen med grøntsagerne de sidste 2 min.
Som vist - drys med plukket persille.
Chimichurri krydderi indeholder:
25% Tørret oregano, 25% spidskommen, 20% korianderfrø, 10% sort peber, 10% paprika flager, 10% chili flager
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften