0
Chop suey med Hopballe kylling, svampe & sprødt grønt

Chop suey med Hopballe kylling, svampe & sprødt grønt

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ris
1 min.
Ris:

Kog risene efter anvisning på posen. 

Kyllingestrimler fra Hopballetamari/soyahvidløg
2 min.
Kylling del 1:

Hak hvidløg fint, og mariner det sammen med kyllingen og 2/3 af tamarisaucen i ca. 10-15 minutter.

markchampignonsrødløgrød peberfrugtspidskål
10 min.
Grøntsager:

Rens og soigner champignons, og skær dem i skiver. Pil og snit rødløg fint. Skær fine strimler af peberfrugten. Skær bunden af spidskålet og kassér bunden. Kasser evt. også de yderste blade, og del derefter spidskålet i 8-10 ”både”.

bønnespirer
20 min.
Chop suey:

Varm en wok op til høj varme. Når du sprøjter et par dråber vand på, og de fordamper i det samme sekund, de rammer wokken, er den klar.

Kom 1 tsk. neutral olie eller kokosfedt i wokken, og lynsteg alle grøntsager én efter én i ca. 30 sekunder hver. Gentag processen med opvarmning og olie imellem hver grøntsag. Saml alle de wokkede grøntsager i en skål, efterhånden som de er færdige, og hold dem lune.

Gør igen wokken meget varm - kom lidt neutral olie/kokosfedt i, og steg nu det marinerede kød og marinade i ca. 2-3 minutter, mens du hele tiden vender rundt, så det ikke brænder. Når kødet netop er gennemstegt, vendes alle de stegte grøntsager i, og der tilsættes en blanding af det sidste tamari, der er rørt med 1 eller 2 dl vand og 1 - eller 2 spsk. maizena. Kog igennem i 15-30 sekunder, og vend retten sammen med skyllede og afdryppede bønnespirer. Smag på retten, og justér evt. med lidt sukker, salt og peber.

30 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?