
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kødet deles ud, så der er 1 bøf pr. person. Form kødet til flade bøffer med en lidt større omkreds, end ciabatta-bollerne har. Pensl kødet med olie, krydr med salt, og lad bøfferne hvile, mens du forbereder resten af maden.
Osten rives fint.
Grøntsagerne skylles, gulerødderne skrælles.
Agurk og gulerødder skæres ud i stave, og anrettes på et fad sammen med tomaterne.
Basilikummen skylles, slynges tør, og hakkes fint.
Rør flødeosten sammen med basilikummen samt 1-2 tsk god olivenolie pr. person, og smag til med salt og peber.
Bøfferne sættes over at stege i olie/smør. Når bøfferne er stegt på den ene side, vendes de, og osten fordeles ovenpå bøfferne, så den kan smelte.
Imens bøfferne steges, ristes bollerne.
Når bollerne er ristede, smøres de med basilikumcremen. Gem evt. overskydende basilikumcreme til dip til grøntsagerne.
Burgerne samles og serveres på et fad eller et spækbræt.
Giv fadet med gnavegrønt til sammen med evt. overskydende basilikumcreme.
Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen!
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften