0
Citron & rosmarin-stegt mørksej med rødbederisotto rørt med kapers

Citron & rosmarin-stegt mørksej med rødbederisotto rørt med kapers

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kapersskalotteløghvidløgrosmarinrisottoris
1 min.
Forberedelse:

Hak hvidløgene fint. Pluk og hak rosmarin (gem lidt til pynt). Dræn og hak kapers. Hak skalotteløgene fint. Skræl rødbederne grundigt, skær dem i små tern, og skyl dem grundigt. Skyl risene grundigt i flere hold koldt vand, og dræn dem.

risottoriskapersrødbederskalotteløghvidløgrosmarin
10 min.
Rødbederisotto:

Sauter hakket rosmarin, hvidløg og skalotteløg i en gryde i lidt olivenolie og smør, til løgene er klare, uden at de tager farve. Krydr med salt og peber. Hæld de skyllede ris i gryden, og sauter dem i 1-2 min., til de også er klare. Tilsæt rødbederne, og lad dem sautere med i et par minutter. (Tilsæt evt. 1-2 dl hvidvin eller æblemost (hvis du har, ellers duer det fint uden), og kog ind til det halve. Dæk derefter risene med kogende vand, og kog videre, mens du hele tiden rører i risene. Tilsæt løbende mere vand, og fortsæt til risene er møre, men stadig har bid (ca. 12-15 min.). Det er vigtigt, at du rører undervejs, ellers brænder risene på. Vend creme fraiche i risottoen, og rør rundt, til den når op til lige under kogepunktet. Sluk for varmen. Tilsæt et par klumper smør, og rør den godt rundt i risottoen (herefter må risottoen IKKE koge). Smag til med salt, hakkede kapers, peber og lidt citronsaft. 

mørksejfilet uden skindrosmarincitron
20 min.
Fisk:
Del fisken i portionsstykker, og krydr fisken med salt på begge sider. Steg den ovenpå en lille gren rosmarin i olie/smør på en pande. Steg fisken ved moderat til høj varme i ca. 3-4 min. afhængig af tykkelse. Vend fisken, når den er sprød og gylden. Steg derefter i meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side. Kom imens ekstra rosmarinstilke, citronskal og -saft ved fisken. Krydr med friskkværnet sort peber, og server straks.
citron
40 min.
Anretning:

Anret som vist på billedet. Riv lidt citronskal over, og pynt med det sidste rosmarin.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?