0
Citron & salviebagt rødspætte paupietter med persillerod pandekager med farmhouse cheddar

Citron & salviebagt rødspætte paupietter med persillerod pandekager med farmhouse cheddar

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
persillerødderbagekartoflerskalotteløghvidløgsalvieæg2farmhouse cheddar
1 min.
Persillerodspandekager med cheddar & salvie

Skræl kartoflerne og persillerødderne, skyl og riv dem groft på et rivejern. Drys med lidt fint salt, og vend rundt. Lad dem stå i 5 minutter. Brug nu et viskestykke til at presse så meget væde ud af rodfrugt massen som muligt. Snit skalotteløg i tynde strimler, og hak hvidløgene fint. Pluk og hak 2-3 salvieblade pr. person, du laver mad til (gem resten til salvie smør senere). Vend det hele godt sammen i en skål med æg, mel, salt og peber. Varm lidt olie op på en god stor (evt. slip-let) pande, og fordel halvdelen af blandingen på bunden. Drys med osten, der er revet, og fordel resten af rodfrugt massen ovenpå, så der dannes en stor pandekage. Skru ned for varmen, og lad kagen bage i 10-15 min. ved svag varme, til den er gylden på undersiden. Lad kagen glide ud på et stort låg, og vend den over på panden igen, så den anden side kan blive bagt tilsvarende, til grøntsagerne er møre. Skær kagen ud i lagkagestykker inden eller ved bordet, og server.

Fif: Det hele kan evt. sættes i ovnen direkte i panden, efter den er vendt rundt. Husk at sikre dig, at panden kan tåle ovn.

salviesmørcitron
15 min.
Salvie-citron smør:

Lad 25-50 g smør pr. person, du laver mad til, få stuetemperatur. Rør det med skallen fra citronen (kun det gule), lidt citronsaft, hakkede salvieblade samt salt og lidt sukker. 

rødspættefilet
25 min.
Citron & salviebagt rødspætte paupietter:

Læg fiskefileterne fladt ned på et skærebræt. Krydr med salt og peber og smør med et tyndt lag salvie-citron smør. Rul fileterne sammen fra den tykke brede ende mod den tynde. Kom rullerne i et passende ildfast fad gerne med en lille sjat hvidvin og ellers lidt æblemost eller vand i bunden. Dæk med et stykke bagepapir, og kom derefter HELT tætsluttende låg/stanniol over. Kom fadet i en 200 grader forvarmet ovn, og bag i ca. 15 min., til fisken er gennemvarm.

Fif: Kom evt. væden fra fisken i en lille kasserolle. Kog den op og pisk med en smule koldt smør, og du har en himmelsk sauce at servere til retten.

40 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen! 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?