Fisk: Skær 2½ citron (du skal bruge saften fra ½ citron til saucen) i tynde skiver og læg en tredjedel af dem i et smurt ildfast fad, der kan rumme hele fisken. Dup fisken tør, gnid den godt med olie, salt og peber og læg den ovenpå citronskiverne. Stop bugen med resten af citronskiverne, alle de grofthakkede krydderurter (fx persille, dild, basilikum og estragon), 2 fed hvidløg i skiver og lidt salt og peber. Sæt fisken i ovnen ved 175 grader i 20-35 min. - afhængig af tykkelse - til den er mør og gennembagt.
Sauce: Smut mandlerne og læg brødet i blød i lidt vand. Kom mandlerne i en foodprocessor sammen med pinjekernerne og hak dem helt fint. Pres overskydende væde ud af brødet og kom brødet ned til nødderne sammen med 2 fed hvidløg og saften fra ½ citron. Start maskinen og tilsæt 1¼ dl olie i en tynd stråle til det tykner godt. Juster konsistensen med fiskefond til saucen er cremet og smag til med salt og peber.
Server retten med bagte kartofler/rodfrugter og en sprød grøn salat til.
En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia
Kommentarer og forslag til opskriften