0
Citronbagt laks en papilotte med broccoli og penne i peberfrugtsauce med parmesan

Citronbagt laks en papilotte med broccoli og penne i peberfrugtsauce med parmesan

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Skagenfood laksekryddericitronASC laks med skind
1 min.
Laks en Papilotte (fiskepakker)

Tænd ovnen på 250 grader varmluft.

For hver portion bredes et stort kvadratisk stykke  (se video ovenover) bagepapir, ca. 35 x 35 cm., ud på køkkenbordet. Krydr laksestykkerne på begge sider med salt og peber samt halvdelen af krydderiblandingen. Læg et stykke laks med skindsiden nedad på hvert stykke bagepapir. Top fisken med 2-3 tynde skiver smør eller en generøs sjat god olivenolie. Skær citronen i tynde skiver, og fordel 2-3 stykker på hvert stykke laks. Luk pakkerne omhyggeligt, så dampen ikke kan slippe ud, når du bager dem. De skal bage i 10-12 min., indtil de puffer op af dampene inde i pakkerne. 

hvidløgrød peberfrugtskalotteløgparmigiano reggiano (Parmesan)
5 min.
Sauce

Del peberfrugt i mindre stykker, og kasser kernerne. Pil og hak skalotteløg og hvidløg. Sauter peberfrugt, hvid- og skalotteløg af ved medium varme i en gryde med god olivenolie, uden at det bruner. Krydr med salt og peber samt det sidste af krydderiblandingen. Kom ca. 1/2 dl. vand ved, og kom låg på. Lad det hele simre i 8-12 min. Blend derefter peberfrugtmassen i en høj blender eller med en stavblender sammen med revet parmesan (brug ca. 2/3 her). Smag til med salt og peber. Juster evt. konsistensen med en smule vand (saucen må gerne være tyk).

broccolipenne pasta
10 min.
Pasta & broccoli

Kog imens pastaen i rigeligt, godt saltet vand efter anvisning på pakken. Del broccoli i små buketter. Kog broccolibuketterne med pastaen de sidste 1-2 min. Dræn vandet fra pasta og broccoli, og vend begge dele sammen med peberfrugtsaucen.

parmigiano reggiano (Parmesan)
20 min.
Anretning

Som vist på billedet. Riv det sidste af parmesanen over pastaen ved bordet.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Skagenfood laksekrydderi indeholder:

50% urtebouillon, 15% sød paprika, 15% paprikaflager, 5% korianderfrø, 5% fennikelfrø, 5% sort peber, 5% tørret estragon.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?