0

Citrongrillede dorader med krydderurter og ratatouille

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Ratatouille: Skær auberginen i tern på 2 cm. Halver squashen og skær tykke halvmåneformede skiver på tværs. Skær løgene i smalle både og hvidløget i tynde skiver. Sauter alle grøntsagerne i rigeligt olie uden de tager farve. Tilsæt flåede tomater, sukker, oregano, basilikum, salt og peber og lad ratatouillen simre til væden er kogt næsten væk. Smag til med sukker, salt og peber.

Fisk: Skyl fiskene under koldt vand og dup dem tørre. Snit to dybe ridser på hver side af fiskene og dryp citronsaften fra 1 citron over. Hak dildtop og persilleblade og gnid dem ind i ridserne og uden på skindet. Kom de tomme citronskaller og persille-/dildstilke ind i bugen og krydr fiskene med salt og peber. Bag dem under ovngrillen ved 225°C i 5-8 min. på hver side til de er gennembagte.

Anretning: Tag skaller og stilke ud af bugene og læg en hel fisk på hver tallerken. Dryp med lidt olivenolie og pynt med citronskiver.

Server straks sammen med ratatouillen og kartoffelbåde eller godt italiensk brød.

Kommentarer og forslag til opskriften