0
Citronmarineret grillet kulmule med spidskålssalat

Citronmarineret grillet kulmule med spidskålssalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Del fileten i 4-5 cm brede stykker. Krydr med salt og peber og læg dem på et fad. Pres saften fra 2 citroner og skær fine strimler af skallen. Vend det rundt med fisken sammen med ekstra jomfru olivenolie og timian. Dæk fadet med film og lad fisken marinere i køleskabet i mindst 1 time - gerne længere og optimalt til næste dag (vend rundt et par gange). Når du skal grille fisken, skal du sørge for, at grillen er supervarm. Dup skindsiden tør og grill på direkte varme med skindsiden nedad - grill indtil det er lige før, skindet bliver sort - sæt låg på grillen i 30-40 sekunder - så er fisken færdig. Fisken kan også steges på en pande.

Spidskålssalat: Kassér de yderste blade på spidskålen og snit resten (stokken undtaget) i så fine strimler du kan (brug evt. et mandolinjern). Bred kålen ud på et stort fad, drys lidt salt på, vend rundt og lad kålen salte i en times tid. Rør en dressing sammen af cremefraiche, mayonnaise, dijonsennep, honning og citronsaft og vend den saltede kål deri (hæld evt. vand fra først). Skrub/skræl gulerødderne og snit eller riv dem. Vend dem sammen med de snittede forårsløg. Vend til sidst fintklippet purløg i og smag til med salt og peber samt juster med citron & honning. Salaten kan med fordel laves et par timer, før den skal spises (opbevares på køl).

Anret fisken på et fad med skindet opad og drys med lidt god flagesalt. Pynt med resten af citronerne skåret i kvarte.

Server sammen med godt brød og evt. lidt nye små kogte kartofler.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?