0

Citronmarineret torsk med chili, koriander og caraibiske ris

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Ris: Snit et rødløg i smalle både og to fed hvidløg i tynde skiver. Skær peberfrugterne og squashen i ensartede tern. Smelt lidt smør i en gryde og sauter løg og hvidløg uden de tager farve. Kom peberfrugter, squash, ris og revet limeskal ved, krydr med salt og peber og sauter til risene er klare. Tilsæt hønsefond og rør til næsten al væden er væk. Hæld kokosmælken ved, skru ned til middellav varme og læg låg på. Lad risen simre 10 min., rør limesaft i og sluk for varmen. Lad risene trække 10-12 min. på eftervarmen til de er møre. Trim imens ananasskiverne for skal og stok og skær ananaskødet i små tern. Vend ananasternene i risene, smag til og server.

Fisk: Rør paprika, spidskommen, 1 fed presset hvidløg, revet citronskal og -saft, 3 spsk. olie, salt og peber sammen. Læg torskefileterne i et passende smurt ildfast fad og gnid krydderblandingen ind i kødet. Lad det marinere køligt i 10-15 min. Skær imens 2 rødløg i tynde ringe, rens chilierne og hak dem fint. Læg 30 g smør i tynde skiver ovenpå fisken og fordel løg og chili henover. Sæt fadet i ovnen ved 175 grader og bag 12-15 min. til fisken er mør. Drys med grofthakket koriander og server straks.

Giv en sprød grøn salat og godt groft brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften