0

Citronmarineret tun med æble/kaperssalsa, olivenmayonnaise og pommes rissoles

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Tun: Riv skallen og pres saften af den halve citron (gem den anden halvdel til salsaen) og bland det med samme mængde olie, salt og peber. Smag til og læg tunbøfferne i marinaden ca. 10 min. Tag tunbøfferne op af marinaden og dryp dem godt af. Varm en grillpande op og grill bøfferne 1-2 min. på hver side alt efter tykkelse. Tunen må endelig ikke gennemsteges, da den meget let bliver tør.

Kartofler: Skrub kartoflerne og vend dem med lidt olivenolie, salt og peber. Bred dem ud i en lille bradepande og bag kartoflerne ved 200 grader til de er møre og gyldne.

Mayonnaise: Hak olivenerne rigtigt godt til en tyk pasta og rør pastaen sammen med mayonnaisen. Smag til med salt og peber.

Salsa: Skær æblekødet fra kernehuset og skær det i meget fine tern. Dryp straks med saft fra den resterende halve citron og vend rundt. Hak rødløget fint og bland det i æblerne sammen med kapers, sennep, rapsolie, salt og peber. Lad salsaen trække 5 min. og smag til.

Server med en sprød grøn salat og godt groft brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.